Számos olyan furcsa és meghökkentő információ kering az interneten Észak-Koreával kapcsolatban, amire azonnal felvonjuk a szemöldökünket. Azonban mivel egy a világtól szinte teljesen elszigetelt országról van szó, nem igazán tudhatjuk, hogy ezeknek valójában mennyi az igazság tartalma. A helyzet az, hogy nagyon is sok, amit ebben a cikkben alá is támasztunk.

1. Az észak-koreai SIM-kártyákkal nem lehet külföldre irányuló hívásokat kezdeményezni, ezzel is még inkább biztosítva a külvilágtól való elszigetelődést.

eszak_koreaban_tiltva_van8.jpg

2. Észak-Korea a világ egyetlen országa, ahol be van tiltva a Coca-Cola.

eszak_koreaban_tiltva_van10.jpg

3. Észak-Koreában a külföldiek csak külön engedéllyel beszélgethetnek a helyi lakosokkal, vagy készíthetnek fotókat.

eszak_koreaban_tiltva_van13.jpg

4. Észak-Koreában szinte lehetetlen autót vásárolni. Csak a legkiváltságosabb és leggazdagabb emberek tehetik meg. Sokak számára még egy bicikli megvásárlása is elérhetetlen luxus.

eszak_koreaban_tiltva_van5-2.jpg

5. Tilos kék farmernadrágot viselni, mert az az imperializmus jelképe.

eszak_koreaban_tiltva_van1.jpg

6. Még a könyvtárakban és az irattárakban is lehetetlen vállalkozás néhány évvel korábbi újságokhoz hozzájutni, ugyanis megsemmisítik azokat. Erre azért van szükség, hogy a nép ne szembesülhessen azzal, hogy a Munkáspárt is átmegy azért változásokon az idők folyamán.

eszak_koreaban_tiltva_van6.jpg

7. A vallásgyakorlás ugyan nem teljes egészében, de a vallással kapcsolatos irodalom tiltott az országban.

eszak_koreaban_tiltva_van7.jpg

8. Az észak-koreaiak egyáltalán utazhatnak külföldre. Azért vannak kivételezettek, akik szigorúan pénzkereset céljából Kínába és Oroszországba elrepülhetnek.

eszak_koreaban_tiltva_van11.jpg

9. Természetesen egyetlen McDonald's sem található az országban, de azért vannak saját gyorséttermeik.

eszak_koreaban_tiltva_van12.jpg

10. Az országba érkező külföldiek nem használhatják a helyi pénznemet, az észak-koreai wont, de amerikai dollárral fizethetnek.

eszak_koreaban_tiltva_van3-2.jpg

11. Ugyan van néhány TV és rádió csatorna, de minden műsort átitat a politika.

eszak_koreaban_tiltva_van16.jpg

12. A külföldiek nem vásárolhatnak ingatlant az országban.

eszak_koreaban_tiltva_van4.jpg

13. Észak-Koreában nincs melegvíz ellátás és központi fűtés. Még az iskolákban sem. Fatüzelésű kályhákat és elektromos vízmelegítőket használnak, már amikor éppen nincs probléma a lakossági áramellátással.

eszak_koreaban_tiltva_van9.jpg

14. Nincs WiFi hálózat, és csak a helyi weboldalak elérhetőek. A számítógépeken a Red Star nevű, MacOS X-re hajazó operációs rendszer fut.

eszak_koreaban_tiltva_van2.jpg

15. A legtöbb koreai azt sem tudja, hogy mi az a gumi és a tampon, ugyanis ezeket a higiéniai termékeket egyáltalán nem lehet kapni a boltokban.

eszak_koreaban_tiltva_van14.jpg

16. A koreai férfiak és nők csak államilag engedélyezett frizurát vágathatnak a fodrásznál. A férfiak például minden egyes szalonban csak az alábbi 15 féle frizura közül választhatnak.

eszak_koreaban_tiltva_van15.jpg

(via brightside.me)