A gyermeki őszinteség és ártatlanság akkor is előtérbe kerül, amikor ajándékozásról van szó. Amikor egy gyerkőctől kap ajándékot az ember, akkor biztosra veheti, hogy az tényleg szívből jövő. Még abban az esetben is, ha esetleg az ajándék kinézetéből ítélve, ez nem olyan egyértelmű. úgy gondoljuk, hogy az alábbi esetekben is inkább a szándék, és az igyekezet volt a fontosabb, mint maga a meglepetés.

1. A gyerekeim ezt a reggelit készítették nekem apák napjára.

2. Elutaztam Las Vegasba kaszinózni a barátnőimmel a hétvégére, a kislányom pedig ezt a búcsúlevelet írta nekem: "Szeretlek anyu és remélem, hogy becserkészel néhány p**iszt." Persze ő "pennies-t", azaz aprópénzt akart írni... :)

3. Ezt a bögrét a kisfiam készítette nekem, amikor 12 éves volt: "Te vagy az anyukám, mert én vagyok a gyereked." Ebbe nehéz lenne belekötni.

4. A gyermekem 8 évesen készítette nekem ezt az ajándékot: "Nézd, milyen szép vagy!"

5. A kislányunk ezt a matricás képet ajándékozta az apukájának.

6. A kisfiam kedveskedni akart, ezért csomagolt nekem ebédet a munkába. A doboz sörön azért kicsit meglepődtem, de nem mondom, hogy nem örültem neki.

7. A legjobb ajándékot a kisunokámtól kaptam a születésnapomra: "örülök, hogy nem vagy halott"

8. Az 5 éves kisfiam ajándék anyák napjára. Ha nem lenne egyértelmű, oda van a csigákért. én már azért nem annyira... :)

9. A 10 éves húgom megkérdezte a születésnapomon, hogy milyen dolgokat kedvelek. Elmondtam neki, hogy szeretem a bajuszt, a gitárokat és a lajhárokat. Ezután bement a szobájába, majd 1 óra múlva ezzel jött ki. Kreatív kistestvérem van!

10. A 11 éves fiam karácsonyi ajándéka: " 60 éves korod helyett 61 éves korodban adlak majd be az öregotthonba."

11. Elváltunk a feleségemmel, a kisfiunk pedig a következő születésnapomra ezt a pizza szeletelőt adta nekem ajándékba. Valljuk be, nagy hasznát fogom még venni...

12. Ezt a kaptam az egyik kisdiákomtól: "Kedves Rachel! Te vagy a 2. legjobb tanár. Szeretlek" Végül is még mindig jobb, mint harmadiknak lenni...

13. Pincérként dolgozom és az egyik nap egy 4 éves kislánytól ezt kaptam borravalóként.

14. Az egyik alsós kisdiákom (minden bizonnyal) véletlenül ezt a rózsává hajtogatott bugyit adta nekem ajándékba.

Nektek volt már részetek a fentiekhez hasonló ajándékokban és meglepetésekben?