Amikor egy állásinterjún, egy megbeszélésen veszel részt, vagy csak egy olyan emberrel beszélgetsz, akivel azelőtt még soha, a kommunikációs szabályok szerint a siker 58%-ban a nonverbális kommunikáción múlik. Most bemutatunk nektek néhány olyan dolgot, amire érdemes odafigyelned ilyen helyzetekben. (Forrás)


1. Eltúlzott gesztusok


Ha valaki vadul mozgatja a kezét, a bizalom és a szakmaiság hiányát sugallja. Az ideges mozdulatok, mint például a hajjal való játék vagy a körmök és az ajkak harapdálása pedig aggodalmat és bizonytalanságot sugároz.
2. Testtartás

A görnyedt testtartás hanyagságot sugároz. Ha így ülsz a széken, arra utalhat mások számára, hogy túl kényelmes és nemtörődöm vagy. Az ilyen hanyag testtartás akár ember hangulatát is képes elrontani.


3. Tenyérdörzsölés

A tenyér dörzsölés azt a benyomást kelti, hogy beakarod csapni a másik személyt.


4. Lábak helyzete

A lábtartás nagyon sok információt elárul egy adott ember személyiségéről.'A' pozíció: gyermeteg, bizonytalan és álmodozó.'B' pozíció: védekező, zárt gondolkodású személyiségre utal.'C' pozíció: domináns, egyes esetekben az arrogáns emberre utal. Tiszteletlen így ülni.'D' pozíció: nyitott és nyugodt személyiség.'E' pozíció: Finom nőiességet sugároz.


5. Szemkontaktus

A szemkontaktus kerülése felkészületlenséget és zavartságot sugall egy üzleti találkozón. Más helyzetekben pedig bizonytalannak vagy tiszteletlennek tekintik adott illetőt. Viszont a túl sok szemkontaktus már megfélemlítőnek és ellenségesnek hathat.