Japán egy igazán különleges hely. Többek között azért, mert egyetlen országhoz sem hasonlítható módon ötvözik az évszázados hagyományokat a modern kor vívmányaival és technológiájával. Ám leginkább az emberek viselkedése és gondolkodása tér el az általunk megszokottól. Kívülállóként szemlélve egy kicsit olyan, mintha az egész ország egy más bolygóról származna. És pont ettől különleges és vonzó a világ más pontjain élők számára.

1. Sorban állás a metróállomáson

Japánban az emberek szépen sorokba rendeződve, tolakodás nélkül várják a metrót pontosan ott, ahol majd a metrókocsi ajtaja ki fog nyílni. Igaz, hogy a személyes tér eltűnik, de legalább rend és fegyelem van.

japan_dolog_3.jpg

2. Macskás fejpánt

A Japán emberek olyan szinten imádják a macskákat, hogy még ilyen cicás hajpántot is lehet kapni.

japan_dolog_4.jpg

3. Cseresznyevirágzás Japánban

A Cseresznyefa Japán egyik jelképe, ami teljes mértékben érthető a látvány alapján, amit virágzáskor nyújt.

japan_dolog_10.jpg

4. Guruló papucs

Vannak olyan hotelek Japánban, ahol a papucsok maguktól a helyükre gurulnak. Ezeket a különleges, kerekekkel és motorral szerelt papucsokat a Nissan fejlesztette ki.

japan_dolog_11.jpg

5. Sztrájk

Japánban a buszsofőr sztrájk sem szokványos módon zajlik. Okoyamaban egy sztrájk során a sofőrök ugyanúgy dolgoztak, mint bármelyik nap, azzal a különbséggel, hogy nem fogadtak el pénzt az utasoktól, így csak a közlekedési céget károsították meg az utasok legnagyobb örömére.

japan_dolog_1.jpg