A liger apja oroszlán, anyja tigris. Ilyen egyedek a leggyakrabban állatkertekben vagy cirkuszokban születnek. Külsejük inkább az oroszlánéra emlékeztet, halvány tigriscsíkokkal (ritkán pettyekkel). A hím ligereknek néha egy kis sörényük is nő. Szüleiknél jóval nagyobbak, ráadásul hajlamosak az elhízásra. A liger a legnagyobb nagymacska: 3–3,5 méter hosszú, tömege akár egy szibériai tigrisének a kétszeresét is elérheti. Alig egy tucat él szerte a világon.

A 20. század végén az egyik leghíresebb hibrid nagymacska a floridai Miamiban, a Jungle Islanden élő, hátsó lábaira állva 3 méter magas, 450 kg-os Hercules volt. A nagyban veszélyeztetett és ritka fajok intézményében született.A legnagyobb ismert liger a 19. század végén Bloemfonteinben, Dél-Afrikában élt; testtömege elérte a 798 kg-ot.

A 2000-es évek elején a győri vadasparkba is érkezett egy liger. A Mounty nevű, oroszlánfejű és tigristestű állat egy olasz cirkuszból érkezett, és a tigrisek között tölti „nyugdíjas” napjait. Rákos daganatát Győrben eltávolították, és őssejtterápiával gyógyítják. (Forrás: wikipédia)