Ha elkészíted a párducmintás püspökkenyér receptjét, mindenki úgy fogja rávetni magát, mint egy igazi ragadozó. (via)

parduc1.jpg

Hozzávalók:

- 375 g liszt
- 35 g cukor
- 1 teáskanál porélesztő
- fél teáskanál só
- 250 ml tej
- 20 g vaj
- kakaópor
- természetes, fekete élelmiszer színezék

parduc3.jpg

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót, majd öntsük hozzá a tejet. Jöhet a dagasztás, és ha majdnem összeállt a tészta, tegyük bele a lágy vajat, majd ismét kezdjük el. Az elkészült tésztából vegyünk ki 320 grammot, és pihentessük egy óráig.

A megmaradt tésztához adjunk hozzá kakaóport és 2 evőkanál tejet. majd jól gyúrjuk össze. Ha kész, akkor ebből is vegyünk ki 205 grammot és hagyjuk pihenni 1 óráig. A megmaradt tésztához adjuk hozzá a fekete élelmiszer színezőnket, 1 evőkanál tejet és gyúrjuk össze. Ezután a megkelt kakaós tésztából szakítsunk ki 2 darab, 38 grammos részt, és 5 darab 25 grammos darabot.

A fekete színű tésztából pedig 2 darab 38 grammost, és 5 darab 23 grammost különítsünk el. A nagy, fehér tésztából 2 darab 55 grammost, és 5 darab 40 grammost csípjünk ki.

A csokis gombócokból formázzunk kis rudakat, majd a fekete színű masszánkat nyújtsuk ki, és helyezzük bele a csokirudat, és burkoljuk be, de ne teljesen. Ezt követően a fekete tésztával beburkolt csokirudat csomagoljuk be a fehér alaptésztába.

Ha mindegyikkel megvagyunk, nyújtsuk és tegyük be egy püspökkenyér sütőformába az összeset. 180 Celsius fokon 30–35 perc alatt süssük készre.

Az alább videóban lépésről lépésre végig követhetiek az elkészítését: