Bár már több, mint 50 év telt el azóta, hogy először lépett ember a Holdra, még mindig vannak olyan szkeptikusok, akik kételkednek benne, hogy valóban megtörtént ez a történelmi esemény. Számos összeesküvés-elmélet látott már napvilágot az elmúlt évtizedekben, melyek közül az egyik legnépszerűbbet szeretnénk bemutatni.

Az egész akkor kezdődött, hogy valaki kiszúrta, hogy Neil Armstrong űrcsizmájának talpa nem egyezik meg azzal a lábnyommal, amit a Holdon hagytak. Természetesen az ellentábor azonnal reagált és konkrét tényekkel, illetve magyarázatokkal szerették volna eloszlatni a kételyeket.

Az alábbi kép alapján kérdőjelezte meg a kétkedő ember a Holdra szállás valódiságát.

Azonban volt néhány "apró" dolog, ami elkerülte a figyelmét. Az első, hogy az űrhajósoknak, akik a Holdra léptek, még viselniük kellett egy plusz védőbakancsot is. A másik, hogy a lábnyomok, amikkel próbálta cáfolni a Holdra szállást, nem is Neil Armstonghoz nyomai, hanem Buzz Aldrin-é.

A védőbakancsokat egyébként több száz másik tárggyal együtt a Holdon hagyták, hogy csökkentsék a súlyt a visszaútra.

Azt is kifogásolták, hogy nem ugyanaz a ruha látható az alábbi két képen.

Pedig egyszerű a magyarázat. Nyilván nem egy darab ruhát kaptak az űrhajósok az egész küldetésre.

Egyébként ilyen volt a védőbakancs, amit a másik felett viseltek.

Röntgenfelvétel is készült róla, amin jól láthatók a talpán lévő recék.

Sok képen látható a plusz védőcipő, aminek ottmaradt a nyoma a Holdon.

Plusz érdekesség, hogy a lábnyomok, amiket a Holdon hagytak, valószínűleg több millió éven át ott lesznek, ugyanis nincsen légmozgás, ami eltüntethetné azokat.

A fotón Neil Armstrong, az első ember, aki a Holdra léphetett.

Döbbenetes, hogy a mai napig vannak olyan emberek, akik szerint átverés a Holdra szállás, mi több, az idejüket nem sajnálva, aktívan dolgoznak azon, hogy ezt be is bizonyítsák.

Képtelenek elfogadni azt a tényt is, hogy lehetetlenség lenne, hogy a több ezer emberből, akik a projekten dolgoztak, senki sem szivárogtatta volna ki ennyi időn keresztül az "igazságot".

(via boredpanda.com)