Ismét eltelt egy esztendő, és elérkeztünk az év utolsó, és egyben leghangosabb napjához. Szilveszterkor nagyon sok ember tűzijátékokkal és petárdák durrogtatásával ünnepli az év végét, és az új év kezdetét.

Ezzel nem is lenne akkora baj, ám sajnos a kutyák többsége nagyon nehezen viseli ezt a napot a rendkívül kifinomult hallásuk miatt. Ilyenkor a kutyák nyugtalanok, és félelmükben otthonról is képesek elszökni.

Ennek a porblémának a megoldására készített a Ford egy speciális kutyaházat, ami azon kívül, hogy jól néz ki és kényelmes, még egy beépített hangszűrőt is tartalmaz, ami kifejezetten a petárdák, illetve a tűzijátékok frekvenciáját szűri meg, így az állat nem hallja meg ezeket a számára ijesztő hangokat.

"A gondos felkészülés jelenti a kulcsot ahhoz, hogy megvédjük a kutyáinkat a tűzijátékok és petárdák hangjától, ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy egy biztonságos helyet biztosítsunk a számukra." - mondta Graeme Hall, az Egyesült Királyság egyik elismert kutyatrénere.

Egyenlőre a zajszűrős kutyaház még csak prototípusként létezik, de remélhetőleg hamarosan széles körben elérhetővé válik a vásárlók számára.

(Forrás)