Annyira laktató és finom, hogy ha nem vigyázol, könnyedén betegre eheted magad belőle.
Hozzávalók:
- 4 hámozott krumpli (Főzd elő, amíg el nem kezd megpuhulni!)
- Sajt ízlés szerint (Trappista)
- 1 felvert tojás
- 2 evőkanál tejpor
- 1/3 csésze liszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1/8 teáskanál bors
- 1 teáskanál vaj
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az így kapott masszát nyújtsuk ki sütőpapírok között, majd tegyük a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Ezt követően forró olajban süssük ki! Fokhagymás mártással tálaljuk!
(via)