Annyira laktató és finom, hogy ha nem vigyázol, könnyedén betegre eheted magad belőle.

Hozzávalók:

- 4 hámozott krumpli (Főzd elő, amíg el nem kezd megpuhulni!)

- Sajt ízlés szerint (Trappista)

- 1 felvert tojás

- 2 evőkanál tejpor

- 1/3 csésze liszt

- 1 teáskanál só

- 1 teáskanál cukor

- 1/8 teáskanál bors

- 1 teáskanál vaj

- olaj a sütéshez

Elkészítés:

Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az így kapott masszát nyújtsuk ki sütőpapírok között, majd tegyük a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Ezt követően forró olajban süssük ki! Fokhagymás mártással tálaljuk!

(via)