A Rorschach-teszt egy komplex pszichológiai, diagnosztikai mérőeszköz, és az egyik legáltalánosabban használt projektív teszt a 20. században. Ez annak köszönhető, hogy jelenleg ez a tintafolt-teszt adja az egyik legpontosabb képet az emberek személyiségére vonatkozóan. A segítségével a pszichológusok részletesen feltérképezhetik a vizsgálat személy személyiségstruktúráját. A teszt Hermann Rorschach-ról lett elnevezve, akinek a középiskolai gúnyneve "Klex", vagyis tintapaca volt.

Most mutatunk neked 5 képet, és csupán annyi lesz a feladatod, hogy megjegyezd, mit láttál meg először rajtuk. A cikkünk végén megmutatjuk, hogy ez miről árulkodik a személyiségedre voantkozóan.

1. kép

2. kép

3. kép

4. kép

5. kép

és most következzen az eredmények kiértékelése.

1. kép

Krokodil: ön kicsit óvatos természetű, ebből adódóan nem szeret kockázatot vállalni.

Hajó: ön szeret elveszni a részletekben, próbálja a világ egészét tekinteni nem pazarol időt a számára lényegtelen dolgokra.

2. kép

Két profil: Hajlamos vagy elveszni a részletekben és az is előfordul, hogy a problémákat helyezed előtérbe.

Gyertyatartó: Szereted tisztes távolságból nézni a problémákat, majd jó alaposan megvizsgálni és csak utána dönteni.

3. kép

Ajkak: ön a dolgokat reálisan látja, az embereket a valódi értékük alapján ítéli meg, nem próbálja megváltoztatni, vagy befolyásolni az embertársait.

Fák: ön egy ambiciózus ember, minden helyzetben feltalálja magát, idealista jellem, kapcsolatait áthatja a jóakarat és a szeretet. Hisz abban, hogy segíthet másoknak, minden helyzetben keresi a pozitív megoldást.

Gyökerek: ön nyitott az új gondolatokra, törekszik a világ jó irányú változtatásra.

4. kép

Szerelmes pár: Nagyon komolyan veszi a kapcsolatait, rengeteget gondol a szeretteire és fontos része az életének minden családtagja.

Gombafelhő: Nagyon könnyű megijeszteni, fél meghozni még a legegyszerűbb döntéseket is amiből sokszor hátránya fog származni. Néha még saját magával is ellentétbe kerül.

5. kép

Szikla: ön egy nagyon optimista ember, gyorsan tud alkalmazkodni a változásokhoz és akár egy új környezethez is ami a mai rohanó világban hatalmas előnyt tud jelenteni. Nem szeret egyedül lenni, a fejében folyamatosan új ötletek születnek.

Macska: Szereti a stabilitást fontos számára az mentális és érzelmi egyensúly. Felelősségteljes személy aki mindig megtartja a szavát.

Emberi arc: Hihetetlenül kreatív ember, hisz az ösztöneiben, a kíváncsisága soha nem hagy alább. Az ön számára a világ tele van felfedezésre váró részletekkel. Kiváló a zenei ízlésé, nyitott a művészetekre és az irodalomra.

Mennyire ismertél magadra a jellemzésben?

(via erdekesportal.com)