Az iPhone a 2007-es bemutatása óta egy igazi státuszszimbólummá nőtte ki magát a társadalmunkban. Az emberek többségének valójában egyáltalán nem is lenne szüksége egy ilyen csúcskategóriás készülékre, ugyanis csak elenyésző százalékát tudja kihasználni a telefon képességeinek. Ennek ellenére mégis vannak olyan emberek, akik képesek akár hónapokig is koplalni, vagy hitelt felvenni, csak hogy egy ilyen drága telefonjuk legyen, és tudjanak vele villogni mások előtt.

Nemrég született egy tanulmány, amelyből kiderült, hogy Kínában viszont teljesen máshogy gondolkodnak az emberek a telefonvásárlással kapcsolatban.

Az ázsiai országban az iPhone többnyire a 18 és 34 év közötti nőknél népszerű, akiknek körülbelül 123 ezer forintnak megfelelő a havi fizetése. Ezeket a nőket ott a rejtett szegények csoportjába sorolják, ugyanis azt a látszatot keltik, hogy jó anyagi helyzetben vannak, de a valóságban ez nincs így.

A középrétegbe tartozó emberek, akik 120.000 és 415.000 forint között keresnek havonta, többnyire Vivo, illetve Oppo márkájú telefonokat vásárolnak. Nálunk ezek kevésbé ismert készülékek.

Azoknak a 25 és 34 év közötti férfiaknak, akiknek felsőfokú végzettségük van, és 205.000-820.000 forintnak megfelelő összeget keresnek havonta, többnyire a Huawei telefonokra esik a választásuk.

A 820.000 forint felett keresők viszont már a Xiaomi márkát részesítik inkább előnyben.

Nektek mi a véleményetek a dologról? Nálunk tényleg csak az vesz iPhone-t aki csak fel akar vele vágni? Akinek pedig a tudás számít igazán, az inkább más márkák felé kacsingat?