A burgonyát számtalan módon el lehet készíteni, de a sültkrumpli szó hallatán szinte mindenki ugyanarra gondol: hasábokra vágott burgonya olajban kisütve. Mi mutatunk nektek egy hasonlóan egyszerű, de sokkal jobb elkészítési módot. (via)

1. Vágd le a burgonya egyik oldalát a képen látható módon!

2. Egy vékony késsel vágj köröket a belsejébe!

3. Fordítsd át a másik oldalára a burgonyát, és vágd körbe. Középen hagyj ki egy kis részt, hogy ne essen szét. A legegyszerűbb, ha odarakod az ujjad szeletelés közben.

4. Locsold le egy kevés olajjal, majd sózd meg ízlés szerint!

Folytatás a következő oldalon!

5. Rakd a burgonyákat alufóliára, majd süsd 30 percig! Ezután ismét locsold le olajjal, és sózd meg. Tedd vissza a sütőbe további 30 percre!

Egy órányi sütést követően így fog kinézni a krumpli:

6. Eljött az idő, hogy megszórjuk a tetejét sajttal.

7. Rakjuk vissza a sütőbe még 5 percre, hogy a sajt rápiruljon!

8. Miután elkészült, megszórhatjuk még a tetejét bacon chipsszel is.

Csorog már a nyálad? :P Akkor ne habozz, készítsd el most azonnal! ;)