Nem kell rögtön a gyógyszerekhez nyúlni, ha belázasodik a gyerek! Segítségünkre lehetnek a házi gyógymódok is, amelyek között van olyan módszer, ami akár percek alatt leviszi a lázat. (via)

1. Alkohol és víz

Egy nagyon kevés alkoholt keverjünk össze vízzel és áztassunk ebbe a folyadékba géz lapokat. Helyezzük a gyerek lábára borogatásként és várjunk pár percet.

2. Vizes ruha homlokra

A legismertebb lázcsillapító módszer. Vizezzünk be egy vastag ruhát, csavarjuk ki és helyezzük a gyerek homlokára és a tarkójára. Várjunk pár percet, szükség esetén cseréljük ki a ruhát.

3. Hűtő-fürdő

Ez is nagyanyáink jól bevált módszerei közé tartozott. Egy dologra viszont nagyon figyeljünk, amit sok ember nem tud: nem szabad hideg vízzel fürdőztetni a gyereket, langyos víz legyen a fürdőkádban!

4. Sok folyadék, hideg élelmiszer

Vegyük rá a gyereket, hogy hűsített folyadékot igyon és etessünk vele hideg ételt, például joghurtot vagy vizes fagyit. Természetesen nem a főtt ételt kell hidegen beléjük tuszkolnunk.

5. Szellőztetés

Többször szellőztessünk abban a helyiségben, ahol a gyermek pihen, de ez idő alatt a gyereket ne vigyük ki a szobából.

6. Reszelt burgonya

Hámozz meg egy burgonyát, reszeld le és tedd a gyerek zoknijába. Húzd ezt a gyerek lábára és várj pár percet. A láznak nyoma sem lesz!