Talán nem is gondolnánk, hogy az első személyiségtesztek megjelenése egészen az 1920-as évek végéig nyúlik vissza. Abban az időben a katonaságnál kezdték el alkalmazni őket az alkalmatlan személyek kiszűrésére. Napjainkban azonban már nagyon sok, változatosabbnál változatosabb személyiségteszt létezik, amiket az élet szinte minden területén hatékonyan alkalmaznak.

Most is egy ilyen teszt elvégzésére szeretnénk meginvitálni minden kedves olvasónkat.

Mindössze egyetlen kérdésre kell válszolnod: Hány lovat látsz a képen?

Néha az, ahogyan egy helyzetet megközelítesz, negatívan befolyásolhatja döntéseidet, máskor pedig hasznos lehet. Mindenesetre az észlelés fontos, és a feltevéseid, a megérzésed és a megítélésed mind segíthet abban, hogy dönts. Minden döntés, amit te hozol, tükrözi a személyiségedet.

Ha 1 lovat vettél észre a képen:

Ha csak egy lovat látsz, nem vagy nagyon figyelmes, és a legtöbb dolgot a felszínről nézed. Nem igazán aggódsz a kis dolgok miatt, és egyike vagy azoknak az embereknek, akik gyorsan döntenek. Hiszed, hogy mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással, és minden egy nagyobb egész része, amitől megérted a csapatmunka erősségét. Hiszel az egységben. Ez csapatjátékossá és jó vezetővé tesz téged, meghallgatod a véleményeket és ötleteket, miközben őszintén elmondod a gondolataidat nekik.

Olyan személy vagy, aki képes a dolgok mögöttes jelentését felismerni. Ha egyszer valamit a fejedbe veszel, azt meg is teszed. Talán másképp nézel a dolgokra, de ez nem tesz énközpontúvá. Megingathatatlan vagy az elveidben, így mindenkinek nehéz meggyőzni, hogy elhiggy valamit, amit nem hiszel. Nem is veszítesz könnyen vitákat. Olyan személy vagy, aki hisz a megérzésekben és nem érdekel, hogy mit gondolnak rólad mások.

Ha 5-10 lovat vettél észre a képen:

Ha 5-10 lovat látsz, akkor olyan személy vagy, aki komolyan veszi a dolgokat, és minden helyzetben megpróbálja a legjobbat adni. Perfekcionista vagy, nagyon ésszerű, és mindig a feladataidra összpontosítasz. Alig van olyan alkalom, hogy ne érnéd el azt a célt, amit magad elé kitűzöl. Néha azonban kissé hanyag lehetsz, bár ez nem igazán jár együtt a perfekcionista személyével. De rendben van, hogy olyanok legyünk néha, és már megértheted ezt a tényt.

Olyan személy vagy, aki szeret előre látni, és várni, és ezért szeretsz mindent beütemezni, hogy ellenőrizd a tervezett dolgokat. Nem esik nehezedre megismételni a dolgokat, vagy oda-vissza járkálni, különösen, ha tudod, hogy a céljaidhoz vezet. Magabiztos személy vagy, és a legtöbbször biztos vagy magadban. Emiatt a hozzáállás miatt néha alábecsülöd a dolgokat, ami minden alkalommal bukáshoz vezet. Habár a személyiséged adott, nem hagyod, hogy ezek a dolgok nagyban befolyásoljanak, és mindig tovább lépsz.

Ha 11 vagy több lovat vettél észre a képen:

Ha 11 vagy több lovat látsz, akkor nagyon figyelmes és aprólékos személy vagy. Megvan a képességed, hogy sok dolgot vegyél észre, amit más emberek egyszerűen nem tudnak. Ha van egy kis dolgod, akkor általában végigmész rajta, anélkül, hogy bármilyen részletet kihagynál a tökéletesség elérése érdekében. Szereted, ha minden az elképzeléseid szerint alakul és ezért gyakran lemaradsz.

Szereted a dolgokat tervszerűen végezni, egy folyamatot vagy utasítások halmazát követve. általában a legjobb eredményeket éred el. De ne felejtsd el, hogy a részletekre való figyelmet más helyzetekben is felhasználhatod. Nem vagy olyan személy, aki egy „igen”-nel képes volna megelégedni, mindig részletekbe menőbb véleményre vársz. A tökéletességre való állandó törekvésed az, amely gyakran bizonytalanná tesz. Azt tanácsoljuk, hogy menj az áramlással, és ne vedd túl komolyan a dolgokat.

Hány lovat láttál? Igaz rád a leírás?

(via 5percblog.hu)