Igyál egy pohár langyos vizet friss citromlével ízesítve mindennap egy hónapon keresztül, hogy maximálisan élvezhesd a citrom jótékony hatásait.

Miben lesz rád pozitív hatással ez a kúra?

1. Fogyásban. A citromban nagy a pektin-rosttartalom, ami tompítja az éhséget, továbbá kutatásokkal alátámasztott tény, hogy a lúgos diéta segítségünkre lehet a súlyvesztésben.

2. Emésztésben. A meleg víz serkenti az emésztést, ugyanakkor a citrom tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a toxinanyagok kiürítéséhez az emésztőrendszerből.

3. Vízelhajtásban. A citrom beindítja a veseműködést, ezáltal gyakrabban kell vécére járnunk. A felgyűlt vízmennyiséggel pedig kiürülnek a mérgező anyagok a szervezetből, így a húgyútjaink is egészségesek maradnak.

4. pH érték kiegyenlítésében. Habár nehezen hihető, a citrom bizony lúgos gyümölcs. Valójában savas, de a szervezetben lúgossá válik, ugyanis az anyagcsere során a citromsav nem okoz savasságot a testben. A citrom kiegyenlíti a szervezetben lévő nedvek pH-értékét, ami az egészséges test kulcsa.

5. Bőrtisztításban. A C-vitamin segít a ráncok tompításában és a bőr felületén lévő foltok eltüntetésében. A citromos víz lebontja a toxinokat a vérben, és megőrzi a bőr tisztaságát, egészségességét.

6. Immunrendszer erősítésében. A citrom káliumban, kalciumban, foszforban és C-vitaminban is gazdag. Ez utóbbi kiváló ellenszere a megfázásoknak és a náthának. A kálium vigyáz az idegrendszerre, agyserkentő hatása van, és képes kordában tartani a magas vérnyomást. A foszfor lebontja a makroelemeket, segíti az agy normális működését, és a kalciummal együtt erősíti a csontokat és a fogakat.

7. Nyirokrendszer hidratálásában. Amikor a testben nincs elég folyadék, a szervezet nem tudja ellátni magát helyesen, ez pedig a toxinok felgyülemléséhez, stresszhez, székrekedéshez vezethet. Egy pohár citromos víz kiválóan hidratál, és helyes működésre bírja a mellékveséket.