Az emberek többsége fél az egyedülléttől, ami nem olyan meglepő, hiszen társas lények vagyunk. Az egyedüllét akkor tud igazán kínzó lenni, ha a párunk hirtelen, és váratlanul tűnik el mellőlünk. A hiányérzete, és a fájdalom képes teljesen felemészteni az ember lelkét, és csak nagyon nehezen tudja feldolgozni, hogy egyedül maradt. Ugyanakkor a magánynak is megvannak a maga előnyei, amik idővel a javunkra válhatnak.

Az alábbiakban felsorolunk 10 dolgot, ami az egyedüllét hatására történik velünk, ha sikerül befogadnunk, és megkedvelnünk ezt az állapotot.

1. Jobban megismered önmagad

Megszűnik az, hogy mások köré építsd az életedet. Most már csakis te vagy az egyedüli főnök, és te rendelkezel a döntési jog felett. Ehhez azonban jobban ki kell elemezned és meg kell értened önmagad.

2. Kapcsolatot építesz önmagaddal

Kapaszkodókat, motiváló gondolatokat keresel, saját magadon dolgozol, időd lesz elfogadni a hiányosságaidat, és megpróbálod jobban megérteni önmagad. Olyan, mintha egyszerre két szerepet játszanál el: önmagadét és a legjobb barátodét.

3. Felhagysz a kapcsoaltok görcsös keresésével

Amikor megbékélsz magaddal, és kényelmesen elvagy egyedül, felhagysz azzal, hogy harcolj a magány ellen. Már kevésbé lesz fontos, hogy betöltsd azt az űrt, már nem adsz bele mindent, hogy új társra lelj, egyszerűen csak hátradőlsz, és így vársz a pillanatra, amikor valaki ismét felbukkan az életedben.

4. Meglepően jól érzed magad

Míg kezdetben az egyedüllét félelemre adott okot, most már nem így van. A legtöbben a fájdalomhoz kötik a magányt, de ha meg tudsz barátkozni vele, más szemszögből tudsz rá tekinteni, akkor ez a fájdalom megszűnik létezni.

5. Nem érdekel mások véleménye

Teljesen hidegen fog hagyni, mit gondolnak az emberek, ha egyedül rendelsz egy kávézóban vagy váltasz jegyet a moziban. Amint elfogadod az egyedüllétet, senki sem érheti el, hogy kellemetlenül érezd magad.

6. Megtudod, hogy milyen szabadabban élni

Megszűnik az a kényszer, hogy állandóan uralni akard az életed, hogy foggal-körömmel irányítsd a mindennapjaidat. Fontosabb lesz számodra a szabadság, a saját ritmusod, és talán ez a legtanulságosabb feladat, melyet a sors az utadba állíthat.

7. Megtanulsz egydül boldogulni

önálló, független emberként megszokod, hogy egyedül kell boldogulnod. Ettől pedig magabiztosabbá válsz, és pontosan tudod, hogy egyedül csak önmagadra számíthatsz.

8. Senki sem töri össze a szíved

Amikor átadod magad az egyedüllétnek, már nem próbálod hamis románcokkal ámítani a lelked, vagy haszontalan kapcsolatokkal betölteni az ürességet. Ha sikerül elfogadnod a magányt, többé már nem lebeg előtted a visszautasítás és a csalódás kockázata.

9. Jobban értékeled önmagadat

Többé már nem kell jóváhagyást keresned a környezetedben. Már nem függsz senkitől. így megérted, hogy az egyedüllét az, amire jelenleg szükséged van. és ha valami változni fog a jövőben, már tudni fogod, hogy csak te lehetsz az, aki a saját döntéseit meghozza.

10. Megszreted ezt az állapotot

Gyakran gondoljuk azt, hogy az egyedüllét maga a pokol. De ha eljutsz arra a pontra, hogy megértsd, mekkora segítségedre lehet a fejlődésben, rájössz arra, hogy a magány inkább ajándék, mint büntetés.

Az egyedüllétet megéri a maximumon megélni és kiaknázni, mert gyógyító ereje van.

(via napjainkportal.hu)