Egy 6 éves kisfiú minden hónapban meghívja vacsorázni az édesanyját a saját zsebpénzéből. Az anyuka beszámolóját a Facebookon már közel 3 millióan lájkolták és több mint 500 ezren megosztották.

"Havonta egyszer a 6 éves kisfiam elvisz vacsorázni egy étterembe. Kinyitja előttem az ajtót, kihúzza a székem, közben elmeséli, hogy milyen napja volt, és azt is megkérdezi, hogy nekem hogyan telt. Miután elfogyasztottuk a vacsit, a kisfiam a zsebpénzéből, amit a házimunkák elvégzéséért kap, kifizeti a számlát és még borravalót is ad a pincérnek.

Megegyeztünk, hogy vacsora közben nem "telefonozunk", mert tiszteletlenség, és nem illik.

Mindezt azért vezettem be, hogy a kisfiam tanulja meg, hogy miként kell bánni egy nővel, hogyan kell tisztelni és megbecsülni a gyengébbik nem képviselőit.

Ezzel azt is megtanulja, hogy hogyan kell beosztani a pénzt, matematikát is tanulunk, mikor megkapjuk a számlát, és kiszámolja mennyi pénze van, esetleg marad-e még a pincérnek is egy kis borravaló.

Tudom, még kicsi, de azt gondolom, hogy ennyi idősen is képes megérteni, és megtanulni néhány alapvető dolgot. Főleg azt, hogy miként tisztelhetjük embertársainkat.

Én fiatal koromban sokat szenvedtem, hogy olyan férfiakkal kerültem kapcsolatba, akik nem tiszteltek, sőt még meg is vertek, erőszakoskodtak velem. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a fiamból még véletlenül se váljék ilyen férfi pár év múlva!"

(Forrás 1, 2)