A Péter konyhája nevű Facebook oldalon találtuk ezt a süti receptet, és nekünk annyira bejött, hogy muszáj megosztanunk veletek is.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 fél citromból nyert citromhéj
1 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
2 csomag főzős vaníliás puding
2 csomag főzős csokoládés puding
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg kristálycukor
1 l víz
9 tojásfehérje
Elkészítés:
Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.
A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. 2-3 cm szélességű és 30 cm hosszú csíkokat vágunk, és tölcsér alakú formára felcsavarjuk őket.
A tölcsérekhez sablont készítünk. Keménypapírból tekerjük, majd ezt cellux-szal rögzítjük, végül alufóliába tekerjük.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.
A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral és a teljes mennyiségből elvett 10 dkg kristálycukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük az 1 liter vizet is.
A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
Természetesen a csoki és a vaníliakrém anyagok feleződnek. Fél liter víz kell mindkettőhöz, a tojásfehérjét is ketté kell osztani.
A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük.
Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
Végezetül megtöltjük a kész krémmel a kis fagylaltkelyheinket.
Jó étvágyat!