A Péter konyhája nevű Facebook oldalon találtuk ezt a süti receptet, és nekünk annyira bejött, hogy muszáj megosztanunk veletek is.

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 db tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

1 fél citromból nyert citromhéj

1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

2 csomag főzős vaníliás puding

2 csomag főzős csokoládés puding

2 csomag vaníliás cukor

35 dkg kristálycukor

1 l víz

9 tojásfehérje

Elkészítés:

Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk.

A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.

A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. 2-3 cm szélességű és 30 cm hosszú csíkokat vágunk, és tölcsér alakú formára felcsavarjuk őket.

A tölcsérekhez sablont készítünk. Keménypapírból tekerjük, majd ezt cellux-szal rögzítjük, végül alufóliába tekerjük.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük.

A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral és a teljes mennyiségből elvett 10 dkg kristálycukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük az 1 liter vizet is.

A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük.

Természetesen a csoki és a vaníliakrém anyagok feleződnek. Fél liter víz kell mindkettőhöz, a tojásfehérjét is ketté kell osztani.

A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük.

Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.

Végezetül megtöltjük a kész krémmel a kis fagylaltkelyheinket.

Jó étvágyat!