A hajléktalan emberek a társadalmunk legkiszolgáltatottabb és legsebezhetőbb rétegét képzeik. és ha ez még nem lenne pont elég, mindezek mellett nagyon sok rosszindulattal és előítélettel kell szembesülniük a mindennapok során. Pedig ítélkezés helyett segítségre lenne szükségük. Bármilyen formában. Persze könnyű letudni azzal, hogy úgyis italra költenék az adományt, de egyrészt nem csak pénzzel lehet támagatni őket, másrészt ez csak kifogás. Aki tényleg önzetlenül segíteni szeretne, az úgyis megtalálja a legjobb módját. így volt ezzel egy gyorsétterem fiatal dolgozója, bizonyos Matthew Resendez is.

Matthew a munkahelyén volt, amikor egy hajléktalan ember lépett be. Nem volt szokatlan Matthew számára, hogy hajléktalan embert szolgáljon ki az étteremben, de ez a bizonyos férfi szokatlan kérdést tett fel neki.

Az ápolatlan ember közeledett a pulthoz, és egyszerűen megkérdezte: "Mit kaphatok 50 centért (kb 150 ft)?"

Amikor Matthew meghallotta a kérdését, két lehetősége volt. Vagy megmondja az igazat: "Semmit" – 50 centért még a legkisebb előételt sem tudta volna megvenni a férfi. De Matthew nem ezt a választ adta.

Matthew beütötte a legkiadósabb fogást az étlapról – és a saját zsebéből fizette ki.

A történet itt véget is érhetett volna. De egy vacsorázó személy felfigyelt Matthew kis kedves gesztusára, és úgy reagált, hogy viszonozta azt… és 100 dollár (kb. 30 ezer Ft) borravalót adott neki rendeléskor.

Miután Mathew anyja, Michelle Resendez meghallotta, mi történt azon a napon, érthetően büszke volt a fiára. Később a Facebookon mesélte el a történetet:

Büszke anyuka-pillanat! Matthew dolgozott ma este, és egy hajléktalan úr ment be az étterembe, 50 centtel, és megkérdezte, van-e valami az étlapon, amit meg tudna vásárolni. Matthew megkérdezte tőle, hogy mit rendelne, ha megtehetné, és a férfi azt mondta, hogy bármit, ami csillapítaná az éhségét. Tehát Matthew beütött neki egy kiadós fogást, majd a saját bankkártyájával kifizette a férfi ételét. átadta neki a nyugtát, és azt mondta neki, hogy pihenjen és foglaljon helyet. A történet itt véget is érhetne, és boldog véget érne, de úgy tűnik, egy nő látta a fiamat véletlenszerű jó-cselekedete során. Nem csak azért írt a cégnek, hogy közölje velük, milyen gondos munkavállaló dolgozik náluk, hanem nagyon nagylelkűen meg is jutalmazta a fiamat. Olyan büszke vagyok arra, hogy az édesanyja vagyok, és megdicsérem magamat, tudva, hogy szerepet játszottam ennek a nagyszívű fiatalembernek a felnevelésében.

Lehetséges, hogy ha más személyzet lett volna, azt mondták volna a hajléktalan úrnak, hogy hagyja el az éttermet, anélkül, hogy bármit is evett volna azonban Matthew biztosan nem ezek közé tartozik. Nagyon kivételes fiatalember, aki meg akarja változtatni a hajléktalan- és a szegény emberekkel való bánásmódot, és ennek köszönhetően jutalmazták.

Ez aztán a karma "azonnali" akcióban! Teljes szívünkből hisszük, hogy amikor a kedvesebb utat választjuk, mindannyian elnyerjük jutalmunkat a végén.

(via 5percblog.hu)