Minden évben a karácsonyt megelőző időszak tekinthető a legforgalmasabbnak a boltokban. Ilyenkor hatalmas az embertömeg és a nyüzsgés a plázákban, és a szupermarketekben egyaránt. Az emberek kétségbeesetten, kapkodva járnak-kelnek az áruházakban, hogy még megpróbálják beszerezni az utolsó pillantra hagyott ajándékokat, vagy éppen a nélkülözhetetlen hozzávalókat az ünnepi vacsorához. Ilyen körülmények között pedig hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni az olyan értéktárgyainknak, mint a táskánk, vagy a pénztárcánk. Ezzel pedig tökéeltesen tisztában vannak a tolvajok is, így nem csak a kereskedők számára ez az időszak a főszezon. A megzavarodott vásárlók tökéletes célpontot jelentenek a tolvajok számára, akik csak arra várnak, hogy akár csak egy pillanat erejéig levedd a szemed az értékeidről, és gyorsan lecsaphassanak rájuk.

Erre a problémára reflektálva a Windham-i rendőrség megosztott egy egyszerű trükköt, amivel megkímélhetjük magunkat a kellemetlen meglepetésektől a vásárlásaink során. Minden alkalommal, amikor a táskánkat a bevásárlókocsiba tesszük, egyszerűen csak csatlakoztassuk a gyermeküléshez egy karabinerrel, amit mindig magunknál hordunk.

Az Egyesült államokban vannak olyan áruházak, ahol már eleve gondolnak arra, hogy a vásárlók biztonságban tudhassák a táskájukat a bevásárlókocsikban.

Ez az egyszerű megoldás szinte lehetetlenné teszi a tolvajok számára, hogy gyorsan megragadják a táskádat, és elfussanak vele. Ha pedig nem használsz bevásárlókocsit, akkor mindig úgy vedd a válladra a táskát, hogy az mindig a tested előtt legyen, ezáltal szemmel tarthasd.

Hívd a fel a barátaid, ismerőseid figyelmét is a trükkre, hogy mindig biztonságban tudhassák az értékeiket vásárlás közben.