A testbeszéddel kapcsolatos kutatásokat és vizsgálatokat végző szakemberek szerint még olyan jelentéktelen apróságnak tűnő dolog is komoly informácókat árul el rólunk, hogy milyen módon kulcsoljuk össze az ujjainkat. Talán elsőre butaságnak hangzik, de azonnal megváltozik a véleményed, ha eláruljuk, hogy a Nobel-díjas Roger Wolcott Sperry kutatásai támasztják alá ezeket a következtetéseket.

A kutatásai során arra jutott, hogy a ember viselkedését jelentősen befolyásolja, hogy az agyának a jobb vagy a balfélteke az aktívabb. Ezt pedig az is megmutatja, hogy hogyan kulcsoljuk össze a kezeinket.

Ha szeretnéd megtudni, hogy rólad mit árul el, akkor nincs más dolgod, mint hogy összekulcsold az ujjaidat olyan módon, ahogyan az a legtermészetesebb a számodra.

1. A jobb hüvelykujj helyezkedik el felül

Ha a jobb hüvelykujjad van felül mikor összekulcsolod a kezed, akkor egy nagyon érzelmes ember vagy. Empatikus vagy ezért tökéletesen megérted az emberek helyzetét. Szeretsz másokon segíteni, mondhatni igazi jótevő vagy. Ezen tulajdonságodnak hála bölcs tanácsokkal látod el az embereket, és keresed a lehetőségeket, hogyan tudnál nekik még többet segíteni. A barátaid szívesen töltenek veled időt, mert nagyon jó társaság vagy. Egy kapcsolatban te vagy a türelmesebb fél, aki a kimondatlan érzelmekkel is tökéletesen tisztában van.

2. A két hüvelykujj egymás mellett helyezkedik el

Egy maximalista ember vagy, aki szerint az ördög bizony mindig a részletekben rejlik. Elvárod másoktól, hogy ugyanúgy gondolkodjanak ahogy te, annak ellenére is, hogy ők egyáltalán nem perfekcionisták. Szuper vezetői képességeid vannak, amivel mindenkinek példát mutatsz. Meghallgatod mások véleményét, ötleteit, néha kikéred a véleményüket, ha komolyabb döntés elé kényszerülsz. Szereted, ha őszinték veled az emberek és a szemedbe mondják a dolgokat, nem pedig a hátad mögött beszélnek ki. A párkapcsolatban is elvárod, hogy a másik fél mindig legyen hozzád őszinte. Fontosnak tartod, hogy közösen megbeszéljétek a dolgokat, és kompromisszumra jussatok.

3. A bal hüvelykujj helyezkedik el felül

Egy megfontolt gondolkodású személy vagy, aki nem szereti hirtelen felindulástól felzérelve meghozni a döntéseket. Mielőtt döntést hozol mérlegeled a helyzetet, számba veszed az előnyeit és a hátrányait. Pontosan ebből kifolyólag nehéz téged megtéveszteni is, ugyanis veleszületett tulajdonságod, hogy képes vagy átlátni az embereken mikor kamuznak neked. A barátaid és a családod is egyaránt nagyra értékel téged, sőt hozzád fordulnak tanácsért, mert tudják, hogy okos dolgokat fogsz nekik mondani. Egy felől komoly másrészről pedig vicces ember vagy, aki színt visz az emberek napjaiba.

(via brightside.me, harmonikum.co)