A mai világban a nők többségéről elmondható, hogy karcsú derekat és feszes hasat szeretne magának. Kijelenthetjük, hogy a jelenkori felfogás szerint ez jelenti az ideális alakot. Nagyrészt köszönhető ez annak, hogy a magazinok címlapjain és kifutókon is szinte csak ilyen testalkatú lányokat láthatunk, ami azt hamis tévképzetet kelti, hogy ilyen a tökéletes forma. ám a tudósok ezzel nagyon nem értenek egyet a legfrissebb kutatások szerint, ugyanis őket nem az aktuális trendek és divat befolyásolta.

Tanulmányaik szerint ilyen az egészséges és szép, azaz az ideális női testalkat:

A fotón Kelly Brook látható, aki egy angliai származású plus size modell, tehát a divatszakmában ő túlsúlyosnak számít. A kutatók viszont alaposan rácáfoltak erre, ugyanis a férfiak többsége vonzóbbnak találja az egészségesen telt nőket, mint a túl sovány hölgyeket. Ebben közrejátszik az is, hogy tudat alatt alkalmasabbnak találják őket egy baba kihordására.

A történem során egyébként folyamatosan változott a tökéletes női formáról alkotott elképzelés, de igazábból az a legfontosabb, hogy egy nő jól érezze magát a bőrében, és ne akarjon görcsösen megfelelni semmilyen standardnak.

Az egészséges test a tökéletes test!

(via egyhelyen.info)