Biztosan te is használtad már a webkamerádat, hogy skype-olhass a barátaiddal, ismerőseiddel. Nincs ebben semmi különös egészen addig, amíg bele ne gondolunk, hogy mekkora veszélynek tesszük ki magunkat, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak. (h/t: xsense)


Ez a lány az anyukájával folytatott beszélgetés alkalmával használta a webkameráját, ám ezután valami nagyon furcsa dolog történt. A webkamera nem kapcsolt ki, amit a lány nem vett észre.

2-9.jpg

4-10.jpg


Aztán még furcsább dolgok történtek. A számítógép teljesen váratlan pillanatokban hangokat adott ki, és volt olyan, hogy az éjszaka közepén zenét kezdett el lejátszani...

3-7.jpg

De ami ezután következett...

posztba.jpg


A fenti történet, és a képek a Webcam című rövidfilmből származnak, aminek a cselekménye sajnos valós eseményeken alapul.

Még 2010-ben az FBI őrizetbe vett egy 31 éves Kaliforniai férfit, aki fiatal lányok számítógépét törte fel, és a webkamerájukon keresztül megfigyelte őket a tudtuk nélkül. Az FBI beszámolója alapján a hacker vírusokkal fertőzte meg a lányok számítógépeit és átvette az irányítást azok felett. Egy fiatal csapat ennek a bűncselekménynek a hatására készítette el a Webcam című rövidfilmet, hogy felhívják a figyelmet arra, mekkora veszélynek is vagyunk kitéve az interneten.

Miután megnézted a videót, garantáljuk, hogy te is le fogod takarni a webkamerádat, amikor nem használod!