A terhesség időszaka alatt a nők teste jelentős átalakulásokon megy keresztül. Közvetlenül a szülést követően a legtöbb nőnek súlyfelesleggel és striákkal kell megküzdenie, és aggódnak, hogy már soha nem nyerik vissza a régi, terhesség előtti alakjukat. Egy újdonsült anyuka, Laura ezzel kapcsolatban osztotta meg a gondolatait és az érzéseit. Na, meg azt, hogy a férje hogyan reagált a megváltozott külsejére.

A testem terhesség előtt feszes és izmos volt, nem voltak csúnya csíkok a hasamon. Akkoriban szűk farmernadrágokat hordtam, most meg már csak a tágulós leggingsek jönnek fel rám. A férjem teste bezzeg semmit sem változott... ez így nem igazságos...

Szóval egyik nap megálltam a férjem előtt kiborulva, és könnyes szemmel mondtam neki:

- Te nem ebbe a testbe szerettél bele!

Erre pedig úgy reagált, hogy álmomban sem számítottam volna rá:

- Igazad van. Valóban nem ebbe a testbe szerettem bele. De ez a test azóta életet teremtett. Ebben a testben növögetett a gyerekünk, ez a test táplálta, vigasztalta. A terhességed napjától kezdve minden egyes nap újra beleszeretek a testedbe. Addig fogalmam sem volt a szerelemről, amíg meg nem pillantottam ezt a testet, és meg nem tudtam, hogy milyen csodálatos dologra képes. Soha nem lehetek neked ezért elég hálás! Köszönöm!

A férjem szavait hallva én is csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy ne szégyelljétek testeteket, ahogyan anyaként kinéz! élvezzétek ki, és legyetek büszkék rá, hogy életet adtatok egy kis jövevénynek, ami megér minden striát és narancsbőrt megér!