A féltékenykedés a párkapcsolatok jelentős többségét képes teljesen tönkretenni. Sok esetben még akkor is felüti a fejét a zöld szemű szörnyeteg a kapcslatokban, amikor valójában semmi ok nincs rá, hogy a felek hűtlenségre gyanakodjanak. Ilyenkor az adott illető fejében van a probléma, hiszen ez a viselkedés arra utal, hogy saját magában sem bízik, ugyanis nem tartja magát elég jónak a párja számára.

Az ember féltékenyéségben néha olyan őrült dolgokra képes vetemedni, amik csúnya szakításhoz vezethethetnek, de azért akadnak kivételek.

Szeretnénk nektek bemutatni a 43 éves Debbi Woodot, aki egy szokatlan betegségben szenved, aminek a neve Othello-szindróma. Az elnevezést azon emberek esetében használják, akiknek az életét kóros féltékenység, és paranoia irányítja.

A hölgy jelenlegi férjével a Facebookon ismerkedett meg egy közös barát közreműködésével. Debbi már a kezdetek óta nem tud megbízni a párjában, pedig semmi oka nincs rá. A nő folyamatosan ellenőrzi a férje telefonját, üzeneteit, sőt, még a bankszámláját is. Folyamatosan próbál valami nyomot találni a hűtlenségére, de soha nem jár sikerrel.

Mindezek ellenére a házasság mellett döntöttek, azonban a férj nem lazulhat el az esküvő napja óta sem, mivel a felesége napi szinten veti alá hazugságvizsgálónak.

De még ezt is tudta fokozni. A betegesen féltékeny nő speciális szűrőket telepített a TV-re, és a férje telefonjáa, illetve laptopjára is, hogy ne tudjon regisztrálni egyetlen társkereső oldalra sem, ahol esetleg esélye lenne más lányokkal ismerkedni.

A pár azt állítja, hogy így is boldogan élnek, de nekünk azért vannak kétségeink, leginkább a férj boldogságát illetően, hiszen ki akarna minden egyes nap úgy élni, hogy irányítják az életét, és nem bíznak meg benne? Sajnálatos módon a féltékenység és a bizalmatlanság előbb-utóbb megfojtják a kapcsolatot. Pláne abban az esetben, amikor ilyen méreteket ölt.

Ti mit gondoltok a dologról? Esetleg volt már hasonló tapasztalatotok?

(via mocool)