A szülők sokkoló felfedezést tettek gyerekük szobájában. Az egész világ figyelmét szeretnénk felhívni rá, hogy milyen bizarr és ijesztő dolgok történhetnek manapság a biztonságosnak hitt otthonunkban is.

Az egész akkor kezdődött, amikor a 3 éves kisfiuk arra panaszkodott, hogy furcsa hangokat hall, amelyek beszélnek hozzá éjjelente. A szülők azt gondolták, hogy csak álmodik vagy túl élénk a fantáziája.

De egy este, amikor az apa belépett a gyerekszobába, szinte meghűlt benne a vér. Ő is hallotta a rémisztő hangokat: "Kelj fel kicsim, apád téged keres!"

Amikor az anyuka is rohant meghallgatni, a hang azt mondta: "Nézd csak, valaki jön!". Rájöttek, hogy a baby monitorból jön. Észrevették, hogy a monitor kamerája követi őket.

Kiderült ,hogy a baby monitort feltörte egy idegen, és távolról vezérelte. A high-tech baby monitorok ma gyakran komplett felügyeleti rendszerek, hang és videó átviteli funkciókkal, amelyek ellenőrizhetők az interneten keresztül.

Senki nem tudja pontosan, hogy a hacker miért csinálta. Vajon csak ijesztgetni akart? Fotózni? Egy idegen volt, vagy esetleg egy ismerős? Miután a szülők magukhoz tértek a sokkos állapotból, elhatározták, hogy mindenkit figyelmeztetni fognak a veszélyre. A nem megfelelő jelszóval védett, internetre csatlakoztatott eszközök, legyen az akár egy baby monitor, komoly fenyegetést jelentenek ránk nézve.

(Forrás)