Manapság sok vitát generál az a téma, hogy mit engedhetnek meg maguknak a diákok, illetve a tanárok az iskolában. Sokan hangoztatják, hogy a tanároknak mára már semmi sincs a kezükben, amivel fegyelmezhetnének, ám a másik oldal szerint nagyon is helyes, hogy a tanárok már nem alkalmazhatnak testi fenyítést a diákokkal szemben. Ennek pedig bizonyos esetekben az a következménye, a diákok egyáltalán nem tisztelik a tanáraikat, sőt néha még ők lépnek fel fenyegetően. Ugyanakkor egyes tanárok is hajlamosak visszaélni a hatalmukkal, és ezt csak tetézné, ha még az erejüket is használhatnák hozzá. Egy szó, mint száz, mindkét oldalon megvannak az érvek, és az ellenérvek.

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk vele, hogy milyen, amikor a diák nem megfelelően viselkedik az iskolában, most viszont egy olyan történetet hoztunk el, ahol a tanár az, aki helytelenül cselekszik egy adott a szituációban.

Egy lengyel anya osztotta meg az interneten azt az esetet, ami a 13 éves lányával történt.

"Borzasztóan dühít, ami a lányommal történt a minap. Nem engedhetem, hogy ez megismétlődjön, ezért jelentettem az ügyet az iskolavezetőknek, de úgy találtam helyesnek, ha online is megosztom tapasztalatainkat, hogy más lányoknak ne kelljen azt átélniük, amit az én Marisámnak.

A 13 éves lányomnak egy matematika óra alatt jött meg először, de mivel már felkészítette ma dologra, ezért nem esett kétségbe.

Jelentkezett, és illedelmesen kikérezkedett a mosdóba, de tanára így reagált:

– Micsoda? Hová akarsz menni? Később meg sírni fogsz majd, hogy nem érted az anyagot. Itt maradsz, és kész.

A lányom ekkor már kezdett bepánikolni, és azt mondta, hogy szüksége lenne egy orvosra, amire a tanár flegmán válaszolt:

– Fejezd be végre a hisztit! Szimulálsz, mert nem akarsz tanulni?!

A lányom így az óra végéig a fenekén maradt, majd megvárta, hogy mindenki elhagyja az osztálytermet. Ekkorra a nadrágja már foltos lett, ezért a derekára kötötte a pulóverét, és úgy ment el a WC-re.

Amikor hazaért még kissé zaklatottan mesélte el a történteket, ám mivel erős lány, ezért hamar túltette magát a dolgon. De mi van akkor, ha egy érzékeny, és érzelmielg instabil gyermekkel történik meg ez? Hogy lehet az, hogy egy pedagógus egyáltalán nem tudja felmérni a helyzetet ilyen korban lévő lányok esetében?"

Nektek mi a véleményetek az esettel kapcsoaltban? Jogosan háborodott fel az édesanya?