Bizonyos márkákat, termékeket szinte a világ minden pontján ismernek, ám némileg meglepő módon nem feltételnül ugyanazon a nézen. így aztán váratlanul érhet minket, amikor külföldre utazunk, és keressük a kedvenc márkáinkat a boltok polcain, ám nem találjuk. Most elhoztunk nektek 9 olyan világmárkát, amikett bizonyos országokban a számunkra megszokottól eltérően neveznek.

1. Tide

Az népszerű mosószer nevei:

Egyesült Királyságban: Daz,

Puerto Ricó: Ace,

Törökország: Fab,

Latin-Amerika: Alo,

Hongkong, Malajzia és Lengyelország: Vizir,

2. Lay's

A közkedvelt chips nevei:

Egyesült Királyság, írország: Walker,

Izrael: Tapuchips,

Mexikó: Sabritas,

Egyiptom, Balkán-félsziget: Chipsy,

Kolumbia: Margarita,

Ausztrália: Smith,

3. KFC

A kanadai Québecben törvény szabályozza, hogy a kereskedelmi márkaneveket franciául értékesítsék tovább. így lett a Kentucky Fried Chicken (rövidítve: KFC) Poulet Frit Kentucky (rövidítve: PFK)

4. Lenor

A Downy nevű amerikai öblítőt Európában, Oroszországban és Japánban Lenorként forgalmazzák. A Procter & Gamble nevű ég úgy döntött, hogy a márkájukat a fent említett országokban és kontinenseken Lenorként fogják tovább árusítani.

5. Dove

Az amerikai "Dove", valamint az Egyesült Királyságbeli "Galaxy" kezdetben független márkák voltak. 1986-ban a Dove anyavállalata, név szerint a Mars felvásárolta a Galaxy márkát, aki úgy döntött, hogy megtartja ezt a nevet. így ezen a néven futnak a termékek, írországban, Ausztráliában, a Közel-Keleten és Indiában is.

6. Coca-Cola light

Egyes országokban a "diet" szót nem az alacsony kalóriatartalmú ételek és italok összefoglaló neveként használják. Európában, Malajziában és Mexikóban azt "light" megnevezéssel illetik.

7. Vicks

A vállalatok időnként kénytelenek megváltoztatni termékeik márkanevét, mert egyes országokban eltérő jelentéssel bírhatnak. Ez történt a "Vicks" márkával is Németországban. A lehetséges intim értelmű konnotációk (szavak másodlagos jelentése) elkerülése érdekében Németországban "Wickre" kellett változtatniuk a termékeik márkanevét.

8. Always

El tudod hinni, hogy egyes országokban még soha nem hallottak az "Always”"márkáról? Ez azért lehetséges, mert sok országban máshogy hívják:

Törökország: Orkid,

Olaszország: Lines,

Spanyolország, Portugália, ázsia: Whisper,

9. Mr. Clean

A Mr. Clean tisztítószer márka nevei:

Spanyolország: Don Limpio,

Latin-Amerika: Maestro Limpio,

Németország: Meister Proper,

Lengyelországban: Pan Proper,

Bulgária, Oroszország, és Görögország: Proper Mr,

Egyesült Királyság: Flash,

Magyarország: Mr. Proper,

(via vilagunk.hu, brightside.me)