A kapcsolatban élésnek és a szingli létnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Amikor párkapcsolatban él az ember, akkor gyakran előfordulnak olyan pillanatok, hogy irigyli az egyedülállókat. ám amikor az ember egyedülálló, akkor viszont a párkapcsolatban élőket irigyli bizonyos helyzetekben. Ebből azt következtetést vonhatjuk le, hogy ideig-óráig jó dolog az egyedülállónak lenni, de hosszab távon azért mindannyian vágyunk egy hozzánk passzoló társra.

A most következő képek görbe tükröt állítanak elénk, és megmutatják, hogy miben különbözik az életünk, amikor szinglik vagyunk, illetve amikor párkapcsolatban élünk.

1. Vannak olyan dolgok, amikkel szingliként nem kell törődnünk. Gondoljunk csak például a "pázsitra".

2. Sokan hajlamosak efelejtkezni a barátaikról, amikor összejönnek valakivel. Meg kell találni az egyensúlyt!

3. Egy kapcsolatban nagyon megtud emelkedni a kimenő hívásaid hosszúsága, és ezáltal a telefonszámlád is.

4. Mindkét félből mást vált ki a társas élet... Van, akiből jobbat, és van, akiből a rosszabbat hozza ki.

5. Nem olcsó mulatság egy kapcsolat fenntartása...

6. Annyira tipikus, hogy amikor már régóta egyedül vagy, akkor senkinek sem kellesz, de ahogy összejösz valakivel, rögtön elkezdesz érdekelni másokat is...

7. Szingliként sokkal sokkal több figyelmet fordítunk a megjelenésünkre. Ha már régóta vagy párkapcsoaltban, akkor már nem érezzük szükségét, hogy annyi időt fordítsunk a frizuránkra vagy a sminkünkre, hiszen valaki számára így is mi vagyunk a legszebbek.

8. Bár senki sem szereti, a másik telefonjába történő kutakodás sajnos mégis elég gyakori dolog egy kapcsolatban.