Akinek volt már valaha is párkapcsolata, az tisztában van, hogy milyen különleges, semmi máshoz nem hasonlítható érzés a szerelmével kéz a kézben sétálgatni. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy annak is komoly jelentősége van, hogy milyen módon fogjátok egymás kezét. A mai cikkünkben szeretnénk nektek bemutatni a kézfogások különböző módjait, és azok pontos jelentését.

1. Kétszeres védelem

Ezt a fajta kézfogást többnyire a nők szokták használni, ami jelenthet jót is és rosszat is. általában akkor tartják így a férfi kezét, ha komolyabb érzelmei vannak iránta. Viszont nem mehetünk el amellett, hogy ez kézfogás az örökös birtoklási vágyat is jelképezheti.

2. Egymás felé néző kezek

Ha így fogod a párod kezét, akkor a kapcsolatotok inkább csak szimpla szereteten alapszik, mint szenvedélyen. Az a fél, amelyik tartja a másik kezét, határozottabb személyiségű és kezdeményezőbb.

3. Párunkba karolás

Akkor karolnak egymásba a felek, mikor valamilyen társadalmi eseményen vesznek részt. De előfordul, hogy valaki mindennap így sétál a párjával, ami annak a jele lehet, hogy bizonytalan a kapcsolatban.

4. Kézfogásnál az egyik fél tartja a másik kezét

Ez a fajta kézfogás annak a jele is lehet, hogy sem érzelmileg sem fizikailag nem ugyanott járnak. Abban az esetben, ha a párod húzza a kezed, akkor szeretné mihamarabb lerendezni a dolgokat, sőt az sem kizárt, hogy már beleunt az egész kapcsolatba.

5. Kisujj fogás

Ha így fogjátok egymás kezét, akkor fontos szerepet tölt be számotokra a szabadság és a függetlenség. Ez arra enged következtetni, hogy tisztelitek egymás magánéletét, viszont annak a jele is lehet, hogy egy kényes időszakon mentek át.

6. Nincs kézfogás

Igazság szerint nem kell megijedni, ha párunk nem fogja meg a kezünket, nem feltétlenül amiatt van, mert szégyell velünk mutatkozni, vagy azt akarja, hogy vége legyen a kapcsolatunknak. Előfordulhat, hogy sokkal visszahúzódóbb és félénkebb, mint a többi férfi, ezért nehezebben nyílik meg mások előtt.

7. összekulcsolt kézfogás

Az összekulcsolt kezek az erős és stabil kapcsolatot szimbolizálják, ahol érezhető a szenvedély. Viszont az fontos, hogy határozottan fogjátok egymás kezét, mert ha az egyikőtök keze túl laza, az nem jelent túl sok jót a kapcsolatra nézve.

(via bovebbenportal.com)