Minden ember arra vágyik legbelül, hogy egyszer rátaláljon élete szerelmére, és együtt élhessék le az életüket. Mindezek ellenére viszont nem szabad siettetni és eröltetni a dolgokat, különben könnyen megeshet, hogy rosszul sülnek el a dolgok. Egyes emberek még nincsenek felkészülve arra, hogy néhány éven belül házasságot kössenek vagy családot alapítsanak. A férfiaknak meg kell érniük fejben, ha rájuk erőlteted azt amit szeretnél akkor lehet, hogy tönkreteszed a kapcsolatotokat.

Bemutatunk nektek néhány egyértelmű jelet, ami arra enged következtetni, hogy a párotok nem áll készen a házasságra és a hosszú távú kapcsolatra.

1. Egy kapcsolatba sok energiát kell fektetni

Lehet, hogy nem minden esetben értesz egyet a partnereddel, de türelmesnek kell vele lenned. A harmonikus kapcsolat alapja, hogy odafigyeljünk és meghallgassuk egymást. Ha állandóan a nem tetszésedet nyilvánítod ki, akárhányszor beszélni szeretne veled a párod, akkor hamar vége lesz a kapcsolatnak.

2. A szerelemtől gondoskodóbbak leszünk

Az emberek fiatalon még máshogy kezelik a betegséggel járó helyzeteket. Nem próbálnak meg segíteni beteg párjukon, mert megvárják míg maga jön helyre. Azonban egy szerelmes és felnőtt ember nem hagyja magára kedvesét egy pillanatra sem, sőt amint megtudják, hogy beteg mennek is orvosságért.

3. A szerelem segít az önfejlesztésben

A szerelemtől érettebbekké válunk, elismerjük a hibáinkat és gyengeségünket, emellett több figyelmet szentelünk a szeretteinknek. Azok, akik szeretik egymást, mindent meg fognak tenni azért, hogy fejlesszék és jobbá tegyék a kapcsolatukat. Ha a párod elfogadod úgy, ahogy van, akkor egy idő után elhidegültök egymástól, mert nincs fejlődés a kapcsolatban.

4. A szerelem felelősséggel is jár

Jó, ha van melletted valaki akire mindig minden körülmények között támaszkodhatsz. Az ilyen ember megbízható és lehet vele előre tervezni, sőt a kapcsolat is erősödik. Viszont, ha egy férfi nem akar hosszútávon elköteleződni, annak jelét is fogja adni, ezért jobb ha résen leszel.

5. A szeretet egyik fő aspektusa az akaraterő

Sokan elfelejtik, hogy egy kapcsolat nemcsak a felek közti szeretetről szól, hanem közösen meghozott döntésekről és támogatásról is. A jó kapcsolat alappillérei közé tartozik az őszinteség, a közös célok, a figyelmesség és az egymásba fektetett energia. Fontolóra kell venned azt, ha egy veszekedés vagy nézeteltérés után arra gondolsz, hogy ideje összecsomagolni és elmenni, akkor a kapcsolat bizony nem fog sokáig működni.

6. A szeretet azt jelenti, hogy tiszteletben tartjuk a párunk igényeit is

Egy kapcsolatban fontos, hogy kompromisszumot tudjunk kötni, hiszen minden embernek vannak saját igényei és elfoglaltságai. Nem szabad azért nyomást helyeznünk a párunkra, mert nem azt csinálja, amit mi elgondoltunk. Ha a párod a kapcsolatban csak saját magára gondol, sosem fog meghallgatni, megérteni vagy elismerni.

7. Sajnos a szerelem nem óv meg a sérüléstől

A fájdalom és a csalódás részei az életünknek és nem szabad panaszkodnunk vagy hibáztatnunk másokat a helyzetünk miatt. Ez a kapcsolatokra is igaz. Ha el akarod kerülni a problémákat, akkor egy adott probléma után nyugodjatok le és kérjetek egymástól bocsánatot. Ez az, ami elmélyíti a kettőtök közt lévő kapcsolatot.

(via bovebbenportal.com)