Ezeket a pofon egyszerű, de annál érdekesebb kísérleteket te is könnyedén elvégezheted. A gyerekek különösen érdekesnek és látványosnak fogják tartani őket. :) (via)

1.

Töltsünk meg félig egy zacskót vízzel, majd ezután hegyes ceruzákkal szúrjuk át a zacskót ott, ahol víz van. A víz nem fog kifolyni a zacskóból. Viszont ha először átszúrjuk a zacskót és csak azután töltjük fel vízzel, akkor mindenhol folyni fog!

2.

Egy lufit tartsunk gyertyaláng fölé, ameddig ki nem pukkan. Aztán egy másik lufit töltsünk meg vízzel és tartsuk ezt is a láng fölé. A víz hatására a lufi biztonságosan ellenáll a gyertya lángjának, nem fog kipukkanni.

3.

Töltsünk meg 4 poharat vízzel, majd keverjünk mindegyikbe ételszínezéket. Helyezzünk bele mindegyikbe káposztaleveleket és hagyjuk benne egy éjszakára. Reggelre a levelek elfognak színeződni.

4.

Óvatosan helyezzünk egy tojást egy pohár vízbe. A tojás leereszkedik a pohár aljára. A második pohárba töltsünk meleg vizet és keverjünk bele 4-5 evőkanál sót. Hogy igazságos legyen a kísérlet, várjuk meg, míg a víz teljesen lehűl, majd rakjunk egy tojást ebbe a pohárba is. A tojás a víz felszínén fog lebegni. Az átlagos víznél a tojás sűrűsége sokkal nagyobb, ezért a tojás elmerül. A sóoldatos víz sűrűsége viszont nagyobb a tojásénál, ezért a tojás kiemelkedik a vízből.

5.

Adjunk 50 dkg cukrot 2,5 dl vízhez, majd addig forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. Várjuk meg, míg kihűl. Eközben áztassunk be hurkapálcikákat legalább fél órára. A kihűlt cukorszirupot töltsük magasfalu üvegekbe. A pálcikát megtöröljük, és cukorba mártjuk, és a pohárba helyezzük Ne érjen se a pohár aljához, se az oldalához! A pálcikákat mi csipesz segítségével rögzítettük. A edényeket tegyük hűvös helyre, és gyönyörű kristályaink lesznek. Ha színes kristályt szeretnénk, használjunk ételfestéket a cukor oldásakor. Lehet vele teát kevergetni, ajándékba adni, vagy csak egyszerűen elnyalogatni.

6.

Tartsunk egy égő gyufaszálat 10-15 cm-re a faltól. Világítsuk meg egy elemlámpával és látni fogjuk, hogy csak a kezünk árnyéka és a gyufaszál árnyéka lesz látható a falon. Az a magyarázat, hogy a tűznek nincs árnyéka, mivel átengedi a fényt.