Akik láttak már szellemekkel kapcsolatos horrorfilmet az életük során, azoknak lehet némi sejtésük róla, hogy mik azok a gyanús jelek, amik arra utalhatnak, hogy szellem lakik a házunkban. Azok az emberek, akik viszont nem néznek ilyen filmeket, egy kicsit a sötétben tapogatóznak ezen a téren. Azon történetek alapján, amiknek van némi valóságalapja, általában akkor kell tartanunk a paranormális jelenségektől, ha egy olyan házba költözünk be, ahol korábban már elhunyt valaki.

A szellemek a világunkból eltávozott emberek megnyilvánulásai, akik valamilyen okból kifolyólag nem lelhetnek békére. Két út áll előttünk, ha egy szellemmel lakunk együtt. Vagy átsegítjük mi magunk, vagy jó messzire elkerüljük, azaz elköltözünk egy másik házba. Azonban az is előfordulhat, hogy a szellem annyira hozzászokik az új "családjához", hogy költözik velünk együtt.

Na, de miből is sejthetjük, hogy egy szellemmel élünk együtt?

1. Furcsán működnek a lámpák és az elektromos berendezések

Amennyiben szellemjárta helyen élsz nem kizárt, hogy a lámpák és az elektromos berendezések megbolondulnak. Például fel-le kapcsolódik a lámpa, elkezd pislákolni, a film, amit éppen nézel hangosabb lesz, vagy hirtelen magától kikapcsol. A kísértetek egyébként imádják a körülöttük lévő felfordulást, számukra ez nagyobb hatalommal bír.

2. Különös zajok éjszaka

Bizonyára nem egyszer ébredtél már fel arra az éjszaka közepén, hogy valamilyen fura hangot hallasz a lakásban vagy házban. Ha azok kopogásra, léptekre emlékeztetnek, akkor igen jól gondolod, azt csinálhatja egy szellem is. Attól függetlenül, hogy azt szabad szemmel nem látjuk, nem jelenti azt, hogy ő se lát bennünket.

3. Nincsenek a megszokott helyükön bizonyos tárgyak

Vannak olyan tárgyaid, amiknek fix helyük van, például a kulcsodnak a fogason, képeknek a falon vagy komódon, a távirányítónak pedig az éjjeli szekrényen? Ennek ellenére előfordul, hogy nincsenek ott pedig határozottan emlékszel, hogy odatetted? Akkor el kell, hogy keserítsünk, mert egy kísértettel osztod meg a lakásod, na meg az életed is. Ha azt tapasztalod, hogy indokolatlan helyen vannak a tárgyak, akkor ideje csomagolni.

4. Az ablakok és az ajtók indokolatlanul kinyílnak

Tuti biztos vagy benne, hogy bezártad az ajtót és az ablakot, ennek ellenére mégis nyitva találod? Nos, ezt szellem is csinálhatja pontosan azért, hogy megpróbáljon átlépni a fénybe. Ha látod, hogy az ajtód anélkül nyílik ki, hogy te vagy bárki más hozzáért volna, akkor biztos lehetsz benne, hogy azon egy kísértet jött át.

5. A háziállatok furcsán viselkednek

Annak ellenére, hogy nem minden ember látja a szellemeket, a házi állatok igenis tudják jelezni, ha valaki van még rajtunk kívül a lakásba/házba, akinek nem ott a helye. Ha azt tapasztalod, hogy már hosszú percek óta néz valamit, vagy elkezd indokolatlanul ugatni akkor az egy szellem lesz.