Egyes konzervatív vélemények szerint a nőknek még manapság is a konyhában van a helyük. Pedig a valóság teljesen mást mutat, ugyanis a mai világban már hölgyek körében is egyre több a karrierista, akik rendkívül sikeresek a munkájukban. Ugyanakkor férfiak is dönthetnek úgy, hogy otthon szeretnének maradni a gyerekkel, és vezetni a háztartást. Nincs semmi sem kőbe vésve, mindenki úgy élheti az életét, ahogyan szeretné, ahogyan a legboldogabbank érzi magát. Ennek ellenére sajnos a különböző nemi sztereotípiák továbbra is árnyékot vetnek szitne mindannyiunk életére. Pedig régen itt lenne már az ideje, hogy mindenki átértékelje magában a dolgokat, aki eddig még nem tette meg.

1. Egy nő nem lehet jó vezető?

Egyes munkáltatók szerint a nők nem alkalmasak vezetői pozíciókra. Sok helyen korlátozzák a nők előrehaladását a ranglétrán. Ez nem szép dolog, és teljesen téves gondolkodásmód. Vannak helyek, ahol a nők kevesebb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért, mint a férfiak.

2. A férfiak vérében van a hűtlenkedés?

Tanulmányok szerint valójában ez az arány teljesen megegyezik a férfiak és a nők között. A hűség egy tudatos választás, és a megcsalás alkalmat kínál arra, hogy fontolóra vegyük, hogy van-e értelme folytatni a kapcsolatot.

3. Egy igazi férfi soha nem sír?

Egyes kutatások szerint a férfiak és a nők egyformán tapasztalják és élik meg a haragot. Továbbá a férfiak és a nők empatikus képessége is megegyezik. Egy férfinak is ugyanolyan joga van sírni. Ha nem fejezhetik ki az érzelmeiket rendesen, akkor sosem fognak az érzéseikről beszélni.

4. Mindig a pasinak kell fizetnie?

Ne várhatjuk el a férfitól, hogy mindig mindenhol ő fizessen. A nők napjainkban ugyanannyit kereshetnek mint egy férfi. Az ideális az, ha felváltva álljátok a számlát. Az első randin általában a férfi fizet, de ha a nő szeretné, akkor ezt el kell fogadni. Ha azonos anyagi helyzetben vagytok, akkor ia legjobb az oda-vissza rendszert megtartani.

5. A kislányoknak szépnek és kedvesnek kell lenniük, a kisfiúknak pedig erősnek és bátornak?

Egy gyereknek még fogalma sincs róla, hogy miként viselkedjen a neme szerint. Ez a felnőttek ráhatásával fejlődik ki bennük. A fiúk kisautót kapnak, míg a lányok babát. Egy pszichológus azt mondja, hogy egy gyereknek nemtől függetlenül háromféle játékot kellene kapnia. Olyat, ami az értelemre, ami a testre és olyat, ami az érzelmekre van hatással. logikai játékok, bicikli és babák. Nem szabad megtiltani egy kisfiúnak, hogy a szomszéd kislánnyal babázzon. Ez is fejleszt egyes készségeket.

(via brightside.me, mocool.eu)