A világunk megszámlálhatatlanul sok izgalmas és érdekes dolgot rejt, amik csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. Az idő múlásával egyre több ismeretre teszünk szert az életben, ám így nagyon sok olyan dolog van, aminek bár tudatában vagyunk a létezésével, valójában viszont fogalmunk sincs, hogyan is nézhet ki. Az alábbi fotókkal most ezt a fajta hiányosságot szeretnénk pótolni mindenki számára.

1. A Hold másik oldala, ami szabad szemmel sosem látható a számunkra.

2. Egy 1 literes műanyag palack, mielőtt hő segítségével kitágítanák, és megtöltenék üdítővel.

3. Kínai göndör-csirke.

4. Téglarakó gép, mely egy csapatnyi ember munkáját képes végezni egyedül.

5. Deep Blue, az első számítógép, ami legyőzött egy embert sakkban. A Deep Blue az IBM által körülbelül 20 millió dolláros költséggel kifejlesztett számítógép, amely sakkjátékban 1997-ben egy szabályszerű hatjátszmás páros mérkőzésen New Yorkban 3,5-2,5 arányban legyőzte Garri Kaszparovot, az emberi sakkozás akkori világbajnokát.

6. A Mona Lisa festmény valójában nem olyan hatalmas, mint a képeken és a TV-ben látjuk. Az egész mindössze 77 cm x 53 cm, gyakorlatilag elvész a Louvre-ban.

7. Levedlett kígyóbőr

8. Az Egyesült államok és Mexikó határa, a Sonora-sivatagban.

9. Gutenberg Biblia

10. 1 millió szín, egyetlen képen.

11. Alcatraz. Az Alcatraz-sziget kis sziget a San Francisco-öböl közepén, Kalifornia államban. Először világítótorony, majd katonai erődítmény, később börtön volt, ma múzeum és 1986 óta nemzeti emlékhely.

12. Vantablack, a legsötétebb anyag a Földön. A Vantablack a fény közel 99,965 százalékát nyeli el, és alig ver vissza valamit.

13. Padlófűtés

14. Egy Penates, vagyis a római mitológia sajátos lényeinek, a lakóházak védő szellemeinek állított szentély.

15. Naplemente és napfogyatkozás egy időben.

16. Az el nem adott személyautók gyűjtőhelye. Gondolkodtál már rajta, hogy mi lesz azokkal a gépkocsikkal, amiket senki nem vásárol meg? Akciósan árusítják? Netán ingyen adják a rászorulóknak? Neeem, a képen láthatóhoz hasonló hatalmas gyűjtőtelepeken várják a megsemmisítést.

17. A vietnami Hằng Nga Guesthouse, vagy más néven az "őrült ház".

18. A koronás sas karmai.

19. Egy gyorsulási verseny után az aszfaltról felkapart gumimaradék.

20. Nemo-pont. A Nemo-pont arról nevezetes, hogy ez a földrajzi pont van a legtávolabb bármelyik szárazföldtől. A déli Csendes-óceánon található, 2688 km-re a legközelebbi szárazföldtől.

21. A villámcsapás pillanata. Egy turista által készített fotó, akinek a telefonját pont a kép készítése közben érte villámcsapás.

22. Vakbél

23. Titkos 6-os körzet. A Dél-Nevadában található 51-es körzetet és az azt körüllengő legendákat valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk. A Las Vegastól 80 mérföldre található 6-os körzetről azonban jóval kevesebbeknek van tudomása. A terület olyan titkos, hogy az amerikai kormány csak 3 évvel ezelőtt ismerte el egyáltalán azt, hogy létezik ez a körzet. Hogy pontosan mi folyik ott, arról természetesen halvány lila gőze sincs senkinek.

24. Radioaktív kalifornium, A legdrágább anyag a Földön. 1 g radioaktív kalifornium körülbelül 7,1 milliárd forintot ér.

(via liked.hu)