Mária Guadarrama egy olyan művész, aki nem fél kimondani, és megmutatni az igazságot a világunkról és az életünkről. Az emberek hajlamosak bármiféle ok nélkül megbántani másokat, majd bocsánatkérés nélkül tovább lépni, mintha mi sem történt volna. Azt gondolhatnánk, hogy egy lélektelen világban élünk, de a most következő rajzok megmutatják, hogy azért ez nem egészen így van, csak meg kell találni azokat a pozitívumokat, amik erőt adnak, és tovább lendítenek minket az életben.

1. Ha mindenhez igy állunk hozzá, bevonzzuk a rosszat. Próbálj meg a problémákat megoldani, és ne gerjeszteni, magunk előtt görgetni!

2. Eléggé érdekes ez a kép, de sajnos sokszor úgy tekintünk a másikra, mint egy használati tárgyra,próbáljunk ezen változtatni!

3. Ne figyeljünk mindig az önkontrollra! Fontos, hogy legyünk néha spontánok is, hisz ha mindig azt figyeljük,hogy másnak feleljünk meg, szorongóvá válunk!

4. A szerelem a legszebb dolog, ami a világon érhet minket!Próbáljuk megélni, és boldogok lenni!

5. Mindannyian mások vagyunk, más elképzelésekkel, célokkal. Fogadjuk el, ha valaki nem ugyanazt akarja mint mi. A legfontosabb, megtalálni önmagunkat, és azt, hogy mit szeretnénk az életben!

6. Az embert élete során rengeteg csalódás éri,amiért nehezen nyit mások felé. Meg kell adni a lehetőséget az újnak, mert az is lehet, hogy a boldogságot hozza el nekünk!

7. Fontos, hogy legyen egy egészséges önbizalma az embernek. Ezt mindenképp tanuljuk meg elsajátítani, akár segítséggel is!

8. A legtöbb embernek csak egyetlen célja van: egy olyan párt találni, akivel együtt lehet építeni a jövőt.

9. Azt kell értékelni, amink van. Ne akarjunk mindig valami mást, gondoljunk csak bele, másnak annyi sem jut, mint nekünk! értékeljük ezt!

10. Az ellentétek nem véletlenül vonzzák egymást!

11. A magányba sokszor beletörődik az ember, hogy ez jutott. Próbáljunk meg kimozdulni, új lehetőségeket keresni, hisz az élet szép, nem kell hogy egyedül legyünk!

12. Sokszor annyira kishitűek vagyunk magunkkal szemben, hogyha a boldogság velünk szembe jön, automatikusan hárítunk, mondván, biztos nem lehet ez ilyen egyszerű és magától értetődő.

13. Sokszor úgy érezzük, hogy ami van, amiben élünk az nem elég,és muszáj váltani. Majd pedig miután elvesztettünk valakit vagy valamit, azután jövünk rá,hogy mekkorát is tévedtünk.

14. Sokszor olyan jó lenne egy jót beszélgetni másokkal, azt remélve, hogy a partnerünk is ezt gondolja. De a legtöbbször jobb nem beleásni magunkat más gondolataiba...

15. Az ember életében eljön az a pont, mikor besokall és már nehezen enged bárkit is közel a szívéhez.

16. A legtöbb nő általában a kávézások alkalmával egy másik nőt beszélnek ki...

17. Nehéz sokszor dönteni, hogy a szívünkre vagy az eszünkre hallgasunk.

18. Ezt ugye nem kell bemutatni, kétféle típusú ember létezik: a félig üres és a félig tele jellem.

19. A legnagyobb bajban mindig jól jön egy segítő kéz, ami kiránt minket a mélységből.

20. Ha mindig a múlton rágódunk, sosem adunk lehetőséget,hogy az újjal foglalkozzunk. Egyszerűen engedjük el. Ami megtörtént, az megtörtént.