általános vélekedés, hogy egy gyereknek sokkal inkább szüksége van az édesanyjára, mint az édesapjára. Persze, az a legideálisabb, ha mindkét szülő együtt neveli a gyerekét, de sajnos különböző okokból kifolyólag ez nem mindig alakul így. Ebben a cikkünkben azt szeretnénk bebizonyítani, hogy a fenti megállapítás csak egy sztereotípia, és egy egyedülálló édesapa is ugyanúgy gondját tudja viselni a gyerekének, mint egy édesanya.

A most következő apukák teljes joggal lehetnek büszkék magukra, ugyanis két szülő feladatát próbálják egyedül végezni, és abszolút helytállnak. De igazábból ezt ők természetesnek veszik, ugyanis egy odaadó apa mindent megtesz a gyermeke boldogságáért, még akár olyanokat is, amiket amúgy soha, senki más kedvéért nem vállalna be.

1. A barátom egyedülálló édesapa, aki együtt szokott tanulni a kislányával a metrón.

2. A gyermekem azt szerette volna, ha Halloweenkor Piroska és a farkas leszünk, ezért mindent elkövettem, hogy tökéeltes legyen a jelmezünk.

3. Szépen lassan megtanulom az apró, de mégis fontos dolgokat.

4. A kisfiam tűzoltó szeretne lenni, én pedig segítettem neki, hogy egy kicsit közelebb érezhesse magát az álmához.

5. Ha egy kislányt nevelsz egyedül, akkor bizony meg kell tanulnod körmöt festeni is.

7. Na, meg persze meg kell engedned neki, hogy ő is kifesse a tiédet. Legalább nem kell költenem pedikűrösre.

8. A kisfiam a legnagyobb örömöm az életben. Minden egyedülálló apukának üzenem: kitartás, a gyerekeiteknek mindennél jobban szükségük van rátok!

9. Az első próbálkozásom, hogy készítsek a kislányomnak egy Minnie-egér formájú palacsintát. Még ezzel az eredménnyel is sikerült neki örömöt szereznem.

10. Nem számít, hogy mennyire nehéz néha, a gyerekeim mosolya minden pénzt és fáradtságot megér.

11. Apának nincs annyira ínyére, hogy hercegnő lett belőle, de a gyermeke kedvéért még ezt is bevállalta.

12. Két lányt nevelek egyedül. A legidősebb szeretett volna egy vicces tortát adni a húga születésnapjára, én pedig segítettem neki. Ilyen lett!

13. Néhány egyedülálló apuka példátlan magasságokat ér el a szülői készségekben.

14. Egy egyedülálló apuka első Pókember-tortája, amit teljesen egyedül készített.

15. A kslányom azt mondta, itt az ideje, hogy egykcisit megszépüljünk.

16. A kislányom, mint hercegnő, és én, mint a hős lovag. A kislányom kívánsága volt, hogy a szülinapján öltözzünk be.

17. Egy egyedülállő apának mindenre fel kell készülnie. A minap a lányom megkért, hogy tanítsam meg őt leborotválni a lábát, ezért megmutattam neki az enyémen.

18. A fiam futball csapata megnyerte a helyi bajnokságot, ezért megkérdeztem tőle, hogyan szeretne ünnepelni, mire azt válaszolta: "horgászni szeretnék menni veled, apa". Szégyen, nem szégyen, de elsírtam magam.

19. Lehetsz akármilyen macsó férfi, de ha a kislányod azt mondja, hogy ülj le vele reggelizni a rózsaszín kisasztalához, akkor nincs apelláta.

20. Nem könnyű egyedülálló édesapának lenni, de pontosan tudom, hogy nem vagyok egyedül, ugyanis más apáknak sincs könnyű dolguk. Arról nem is beszélve, hogy amikor mosolyt látok a kislányom arcán, az mindenért kárpótol.