Cyril Rolando egy klinikai szakpszichológus, aki a munkája mellett kivételes tehetséggel rendelkezik a digitális képek készítéséhez is. A munkája ösztönözte őt arra, hogy ezt a hobbit válassza, ugyanis az alkotás folyamata az ő lelkét és gondolatait is képes elszakítani a mások válláról leemelt stressztől, gondoktól.

Munkái látványos és gyakran szürreális jelenetek széles skáláját mutatják be, ami miatt sokan egyenesen Salvador Dali-hoz hasonlítják.

A színek cseppet sem megszokott használata, és a klasszikus képzés hiánya azt mutatja, hogy milyen csoda tud megszületni, ha nincs szabályozva a művész, és intuíciói, kreatív ösztöne szabad útra kelnek. Minden alkotásában van egyfajta utazás, egymegfogható álomkép, tökéletes pillanatbanelkapott történetek ezek, amelyek olykor súlyosan sebzett, máskor színes és kíváncsi elméről árulkodnak.

A dél-francia művész a saját élményeiből, traumáiból és a páciensei által megismert történetekből merít ihletet, és tökéletesen ábrázolja, hogyan éljük meg az érzéseinket, amiket szavakkal nem is igazán tudunk kifejezni.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a pszichológus-művész legkiválóbb munkáit, ahol a szépség összeolvad a mély jelentéssel. Csodáld meg őket te is!

1. A magány hangjai

2. Ketten a világ ellen

3. Az elvonulás ideje

4. út egy másik világba

5. Az újrakezdés varázsa

6. Kihűlt lélek

7. Találkozzunk félúton

8. Emlékek hálójában

9. Félelempróba

10. Kettőnk dolga

11. Szomorúság rabjai

12. ábrándok közt suhanva

13. Vágyakozás

14. Végsőkig tartó küzdelem

15. éretlen ambíciók

16. Kényszerképzetek hálójában

17. Szavakkal bélyegezve

18. Elzárkózva

19. Titkok újta

(via)