Mivel alapjában véve ez egy szórakoztató oldal akar lenni, ezért nem szeretnénk senkit sem traktálni száraz tényekkel és információkkal, arra ott vannak az enciklopédiák. így aztán inkább inkább olyan érdekességeket hoztunk el nektek, amikről korábban garantáltan nem olvastatok és hallottatok az iskolában. Persze ebből adódóan nem feltétlenül csak hasznos információkkal fog gazdagodni a tudásotok, de azt garantáljuk, hogy annyira érdekesek lesznek, hogy hosszú évek múlva is emlékezni fogtok rájuk akár egyszeri olvasás után is.

1. Léteznek olyan úgynevezett tiltott színek, amiket a szemünk nem lát, ám az agyunk mégis el tudja képzelni őket. Ilyen a sárga és a kék, illetve a zöld és a piros színeknek a keveréke, ami mindkét eredeti színre hasonlít, de nem állítható elő fényekből vagy festékekből.

2. Azok az emberek, akik 1990-ben születtek, különleges dolgot mondhatnak el magukról, ugyanis még 30 évesek sincsenek, de már éltek két évezredben, két évszázadban, és három évtizedben.

3. A szívünk minden egyes nap annyi energiát termel, ami elég lenne egy 32 km-es utazásra teherautóval. Az agyunk pedig elegendő energiát termel ahhoz, hogy megvilágítsunk vele egy 10 wattos izzót.

4. A közlekedési lámpák mérete valójában sokkal nagyobb, mint gondolnánk.

5. Mindannyiunkról elmondható, hogy igazábból földönkívüliek vagyunk. A DNS szerkezetünkben lévő nitrogén, a kálcium a fogainkban, a vérünkben található vas, és a tüdőnkben lévő oxigénatomok mind az összeomló csillagok belsejében keletkeztek.

6. Alvás közben egyáltalán nem érzünk szagokat.

7. Banglades népessége kb. 20 millióval nagyobb, mint Oroszországé, viszont maga az ország területe 116-szor kisebb.

8. Az életkorod mindössze csak egy szám, ami tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy hányszor kerülted meg eddig a Napot.

9. Minden egyes alkalommal, amikor megkeverünk egy kártyapaklit, nagy valószínűség szerint mi vagyunk az első olyan emberek a világon, akik azt az adott sorozatot kikeverték.

10. A bőrünk nem izzad a hegeken keresztül.

11. Tudtad, hogy megtudjuk állapítani a hónapok napjainak a számát pusztán a kezünk segítségével? Szorítsd ökölbe a kezed, majd kezd el számolni a kidudorodó kézközépcsontokat és a köztük található mélyedéseket. Ha az adott hónap kézközépcsontra esik, akkor az 31 napos, ha a köztük lévő résre, akkor 30 vagy kevesebb.

12. életünk során megközelítőleg 16 gyilkos mellett sétálunk el úgy, hogy nem is tudunk róla.

13. Ha a hozzád legközelebb lévő ember a jobb oldaladon ül, akkor ha körbemegyünk a föld körül, tulajdonképpen a tőled legtávolabbi ember a bal oldaladon ülő.

14. Bár elsőre talán hihetetlennek tűnhet, de egy 43 cm-es pizza nagyobb, mint két darab 30 cm-es.

15. Az oxigén tulajdonképpen egyszerre öl meg, és tart minket életben. Bár az oxigén elengedhetetlenül szükséges a létezésünkhöz, ugyanakkor oxidálja a sejtjeinket, ami öregedéshez, később pedig halálhoz vezet.

16. Vannak olyan légitársaságok, amik tiltják a szakállnövesztést a pilóták számára. Ennek az az oka, hogy az oxigénmaszk nem illeszkedik tökéletesen az arcra a szakáll miatt, így probléma léphet fela működése során. Vészhelyzet esetén viszont a pilóták semmi esetre sem veszíthetik el az eszméletüket az utasok biztonsága érdekében.

17. Egy szög fokát a tenyerünk segítségével is könnyedén megállapíthatjuk. Nyisd szét az ujjaidat, amennyire bármiféle erőlködés nélkül kitudod, majd tedd rá a kezed a lemérni kívánt felületre. A kisujj képezi a 0°-ot, a gyűrűsujj a 30°-ot, a középső ujj a 45°-ot, a mutatóujj a 60°-ot, és végül a hüvelykujjunk pedig a 90°-ot.

18. Az ember nyálában természetes fájdalomcsillapító anyag, úgynevezett opiorfin található, ami 6-szor erősebb, mint a morfium.

19. Egy átlagos méretű felhő súlya kb. 100 elefánténak felel meg, míg egy erőteljes viharfelhőé 200 ezer elefánt súlyát is elérheti.