április 1-je hivatalosan is a tréfák és az átverések napja, viszont azt máig nem tudjuk pontosan, hogy honnan és miből is ered ez az "ünnep". Annyi biztos, hogy az első bolondok napja, amiről hiteles információk léteznek, az egy 1538-ban történt pénzügyi eseményhez fűződik. Történt ugyanis, hogy az augsburgi országgyűlés április 1-jére tűzte ki annak az időpontját, hogy a pénzromlás miatt a régi fizetőeszközöket új és értékesebb érmékre lehet cserélni. Természetesen a spekulánsok óriási összegeket fektettek az ígéretesnek tűnő üzletbe, ám ők is és az állam is elszámolták magukat, ugyanis a nap végére kiderült, hogy mindenki, aki részt vett benne, az ráfizetett a dologra, és a nap bolondjává vált. Németországban azóta tartják számon április 1-jét a bolondok napjaként.

Mivel időnként mindenki szereti megtréfálni az ermbertársait, azaz a bolondját járatni velük, ezért évről-évre egyre kreatívabb ötletekkel találkozhatunk.

1. Képzeld el atz a szituációt, hogy egy fontos hívást vársz, és amikor megcsörren a telefonod, így találsz rá.

2. A keksz krémjének kicserélése mentolos fogkrémmel.

3. Egyszerű, de hatásos tréfa lehet egy kis darab ragasztószalag felhelyezése a csapra

4. Lilahagyma ínycsiklandozó csokis golyónak álcázva.

5. Minden családban van olyan ember, aki irtózik a bogaraktól. Ezek a papírból kivágott "cukiságokl" kellemetlen pillanatokat szerezhetnek neki, amikor felkapcsolja a lámpát.

6. Képzeld el azt a helyzetet, hogy egy nyilvános WC-ben végzed a dolgodat, és egyszer csak ez a fej bukkan fel felettted.

7. Unod már, hogy az osztálytársaid folyton rágógumit lejmolnak tőled? április 1-jén lepd meg őket gyurmából készített rágóval.

8. április 1-jén az is belefér, hogy az ember a gyerekeit is rászedje egy kicsit.

9. Megáll a "tudjátok mi" is megáll az emberben, amikor Nicolas Cage köszön vissza rá a WC-ből...

10. Vagy Mr. Bean a teljesen üresnek hitt mosdóban a tükörből.

11. A szájvíz kicserélése valami hasonló színű folyadékkal (ételszínezéket is lehet használni), mondjuk étolajjal.

12. A Light Cola és a Mentos cukorka tökéeltes párosítás. Garantáltan kirobbanó élményben lesz része annak az embernek, aki ezt az üveget kinyitja.

13. Igazán bosszantó tud lenni, ha a reggeli kapkodásban az afogad, hogy lefagyasztották a fogkefédet.

14. Haver, passzolj már át nekem egy kevés papírt, mert itt kifogyott!

15. Te mit tennél, ha ezt találnád az asztalodon?

16. Kinyomtatott egy arcképet, amit belaminált a vízállóság érdekében. Berakta egy zöld löttyel teli üvegve, amit aztán gondosan elhelyezett a hűtőben.

17. Ahogy kényelmesen elhelyezkedne a vécén, azonnal megszólal a légkürt.

18. Ezért kell mindig lecsekkolni, hogy van-e papír a wc-ben, mielőtt leülsz.