A Simpson család minden idők leghosszabb ideje műsoron lévő amerikai tévés sorozata. 1989-ben vetítették le az első epizódot, és azóta is érkeznek az újabbnál újabb részek, amik töretlen népszerűségnek örvendenek a rajongók körében. A sorozat a szórakoztató mivolta mellett az évek során egyre több rajongó figyelmét keltette fel azzal, hogy jó néhány alkalommal szinte tűpontosan megjósoltak valamilyen jövőbeli valós eseményt bizonyos epizódokban. Egyesek szerint ez csupán puszta véletlen, vagy belemagyarázás, míg mások jóval többet látnak a dolog mögé. Nem tudjuk, hogy mi az igazság, de az tény, hogy zavarbaejtőek az egybeesések. Nektek mi a véleményetek?

1. Donald Trump megválasztása az Amerikai Egyesült államok elnökkévé.

2. Az alábbi képkocka egy 1998-as Simpson család epizódból származik. 19 évvel később, a Disney rekord nagyságú, 52,4 milliárd dollárért tényleg megvette a 20th Century Fox-ot.

3. Neymar lesérül a 2014-es labdarúgó világbajnokságon.

4. Németország győzedelmeskedik Brazília felett a 2014-es világbajnokságon.

Szintén az előbb említett részben láthattuk, amint Németország legyőzi Brazíliát, illetve több utalást is hallhattunk a nemzetközi labdarúgó szövetség korrupciójára. Még abban az évben Németország legyőzte és búcsúztatta Brazíliát a világbajnokságról, nem sokkal később pedig a FIFA korrupciós botránya is globális méreteket öltött.

5. Kitör a gazdasági válság Görögországban.

6. Az okostelefonok és az auto-correct megjelenése.

Ebben az 1994-es epizódban egy "almás logóval" fémjelzett mobiltelefont láthatunk, mely kísértetiesen hasonlít a 2007-ben bemutatott első Apple okostelefon logójára.

7. A "The Shard" felhőkarcoló megépülése Londonban. Ebben az 1995-ben készült epizódban mintha csak a 2009-ben felépült toronyház sziluettjét látnánk.

8. Az Amerikai Nemzetbiztonsági ügynökség (NSA) lehallgatási botránya.

A Simpson család mozifilmben többször is láthatjuk, ahogy az NSA lehallgatja az amerikai állampolgárok telefonjait és kémkedik utánuk. Néhány évvel később Edward Snowden, az NSA egyik volt alkalmazottja robbantotta ki az ezzel kapcsolatos világ méretű botrányt.

9. Lady Gaga fellépése a 2017-es Super Bowl-on.

10. Bengt R. Holmström közgazdasági Nobel-díjat kap.

2010-ben a Simspon család egyik részében egy olyan listát mutattak, melyen Bengt R. Holmström a Nobel-díjasok között szerepel. A valóságban a neve ekkor még fel sem merült, ám hat évvel később, 2016-ban Bengt tényleg megkapta a közgazdasági Nobel-díjat.

11. Bármilyen hihetetlen és fura, de a "Csillagok háborúja" és az "Alvin és a mókusok" új része 2015. december 18-án tényleg egyszerre jött ki, épp úgy, ahogy ez a 2009-ben készült epizód is sugallja.

12. Ennek az 1995-ös, jövőben játszódó Simspon család résznek az idején még sci-fi-be illő gondolat volt a videotelefonálás lehetősége, ám eltelt 20 év, és tessék, mára tényleg bárki számára elérhető ez a kommunikációs lehetőség.

13. Siegfried & Roy tigristámadása

Egy 1993-as Simspon család részben a népszerű bűvészpárosra, Siegfried-re és Roy-ra a saját betanított fehér tigrisük támadt rá. 10 évvel később ez a valóságban is megesett.

14. Ebola-járvány kitörése

Ebben az 1997-es epizódban Marge egy Ebola vírussal kapcsolatos könyvből olvas fel Bartnak. 14 évvel később pedig tényleg újfent felütötte a fejét az ebola járvány, mely a Nyugat-afrikai Ebola-járvány néven vált ismertté, és több tízezer halálos áldozatot követelt.

15.Trump látogatása Szaúd-Arábiában

16. Veszélybe kerül a Notre-Dame

Ebben a 2007-es epizódban Homer és Marge a Notre-Dame székesegyház tornyába menekül a vasvillákkal és fáklyákkal felvértezett dühös tömeg elől. Bár az epizódban a Notre Dame sértetlenül megúszta a dühöngő tömeg haragját, a fanatikus rajongók azonban mégis látni véltek bizonyos összefüggéseket a 2019. április 15-én bekövetkezett kigyulladása között.

Az interneten még egy Photoshoppal megszerkesztett kép is felbukkant ezzel kapcsolatban, ám ezt ne tessék elhinni. Noha a Simpson családnak valóban rengeteg zavarba ejtő jóslata teljesült az elmúlt évek során, egyik részben sem láthattuk lángra kapni a francia székesegyházat, ez csak egy internetes hoax.

17. Greta Thunberg beszéde

Egy 2009-es epizódban Lisa egy nagyon hasonló beszédet tartott az iskolában, mint Greta Thunberg az ENSZ konferenciáján. Lisa arról tartott kiselőadást, hogy mi lesz a várossal, ahol laknak 2059-re. A beszédével teljesen ráhozta a frászt az osztálytársaira.

18. Okosórák megjelenése

Az Apple Watch-ra hajazó okosóra szintén a már korábban említett 1995-ös jövőben játszódó Simspon család epizódhoz köthető, melyben Lisa férje egy Apple Watch-hoz hasonló órán keresztül telefonál. Végül 20 év elteltével, 2014. szeptember 9-én az Apple végül tényleg piacra dobta az Apple Watch-t.

(via nemkutya.com)