Az emberek nagyon kedvelik, és többnyire alkalmazzák is azokat a tippeket, trükköket, amik képesek egy kicsit megkönnyíteni és kényelmesebbé tenni a mindennapjaikat. Sajnos nagyon sok olyan tanácsba is bele lehet futni a netet böngészve, amik valójában teljesen hasztalanok, de mi most segítünk nektek, és összegyűjtöttük azokat, amiket bátran kipróbálhattok ti is. Garantáljuk, hogy nem fogjátok megbánni.

1. Biztosan te is kerültél már abba a helyzetbe, hogy egy kis darab tojáshéj került a a feltört tojásba, és alig tudtad kipiszkálni. Ott hibáztál, hogy az ujaddal, vagy egy kanállal próbálkoztál. Ha egy nagyobb tojáshéjat használsz, mágnesként fogja magához vonzani az apró darabkát.

2. Folyton lecsúszik a nadrágod cipzárja? Egy kulcstartó karikával könnyedén orvosolható a probléma.

3. A mosás során összement ruhát még simán megmentheted. áztasd a ruhadarabot fél órán át meleg vízben (literenként 1 evőkanál babasampont adj hozzá), majd 10 perc erejéig rakd két törököző közé. Ezután nyújtsd megfelelő méretűre a széleinél fogva, majd hagyd megszáradni!

4. Szorít a cipő? Tegyél egy-egy vízzel töltött zacskót a cipő belsejébe, majd rakd be a fagyasztóba. A víz térfogata megnő a fagyasztás hatására, ami így tágítja a cipőt is.

5. Szeretnéd, ha ugyanolyan fehér lenne a cipőd szegélye, mint új korában? Keverj össze egy kis szódabikarbónát és mosogatószert, majd egy fogkefe segítségével a alaposan dörzsöld át a cipőt.

6. A verejték okozta foltokat is eltávolíthatod egy kis szódabikarbónával vagy citromlével.

7. Ha bekened körömlakkal a gyűrűid belsejét, akkor nem fognak nyomot hagyni az ujjadon.

8. Az ing gallérját vagy a gombok környékét egy hajvasalóval simíthatod ki a leggyorsabban és legegyszerűbben.

9. A ruhából kicsúszott fűzőt egy szívószál segítségével lehet a legkönnyebben visszarakni.

10. Az összegubancolódott nyakláncaidat egy kis hintőpor segítségével pillanatok alatt kibogozhatod. Csak szórj egy keveset közvetlenül a gubancokra.

11. óvd meg a farmereid színét mosáskor azzal, hogy egy fél csésze desztillált ecetet öntesz a mosógépbe.

12. Egy fa vágódeszkát úgy tisztíthatsz meg a legalaposabban, ha egy kis sót szórsz rá, majd alaposan átdörzsölöd egy félbevágott citrommal. Ezután tiszta vízzel mosd le, és kész is.

13. Ha hosszú a farmered, az alábbi módon húzhatsz csizmát a lábadra.

14. Könnyedén megtisztíthatod a szennyeződésektől a táskádat, ha ecetes vízzel finoman átdörzsölöd.

15. A borotválás tökéletes módja a szöszök eltávolításának a ruháról.

16. Tökéletes tükörtojást szeretnél készíteni? Csak önts egy kis hideg vizet a tojások mellé, mielőtt a tűzre raknád. Hidd el, hogy hibátlan lesz!

17. Egy radírgumival hatékonyan eltűntetheted a cipődről a karcolásokat.