Az idősebb emberek szájából gyakran hallhatjuk a következő mondatokat: "Bezzeg az én időben!" vagy "ezek a mai fiatalok...". és némileg szokatlan módon már nem csak a nagymamák és nagypapák mondogatják, hanem azok is, akik még csak a huszas éveik végefelé járnak, ugyanis már a 90-es évek elején, és a 2000-es években születettek között is hatalmas a generációs szakadék. Ebben kiemelt szerepe van a technológia rohamos fejlődősenek, ugyanis a mai gyerekek már egy minden szempontól modern, digitálisnak tekinthető világba születnek bele. De ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy a társadalmunk is jelentősen megváltozott. Teljesen mások az értékrendek, a divat, az emberek gondolkodása, és úgy szinte minden.

1. Elővettük az idősebb fiunk régi lego készletét az öccsének, de őt egyáltalán nem érdekelte. Azonban az idősebb fiunk azonnal nekiállt építeni.

2. A 13 évesek jó 20-25 évvel ezelőtt még valahogy így néztek ki, mint én és a barátnőim a baloldali képen. Ma meg már jobban értenek a sminkeléshez és a frizurakészítéshez mint én 30 évesen.

3. Nem is olyan régen még ilyen kazettákra rögzítettük a kedvenc számainkat a rádióból felvéve. Ma mutattam egy kazettát az unokaöcsémnek, és elképzelni sem tudta, hogy mi lehet, vagy hogy mire jó.

4. Vannak dolgok, amik cak átalakulnak az évek alatt, de a lényeg nem változik. Ilyen az újságolvasás is. Csak a fiatalabbak ma már okostelefonról vagy tabletről tájékozódnak a világ dolgai felől, míg az idősebbek még mindig a nyomtatott sajtót preferálják.

5. Van az a generáció, aki szerint a szakadt farmer divatos, és van az a generáció, akit nem zavar, ha egy kicsit szűk rá az ing, és szétnyílik. De minkét generáció a másikat tartja cikinek.

6. A buszon épp a régi gameboy-ommal játszottam, amikor odajött hozzám két tizenéves kissrác, és megkérdezték, hogy mi az, ami a kezemben van. Egy kicsit öregnek éreztem magam...

7. Ezeken a fotókon a húgom és én vagyunk láthatóak 12 éves korunkban. Ma már nagyon hamar felnőnek a lányok.

8. Ez a fotó tökéletesen megmutatja, hogy manapság mennyire a digitális világ rabjai vagyunk. A lányom ahelyett, hogy élőben pingpong-ozna, inkább egy videojátékban teszi ugyanezt.

9. Van az, aki a szabadidejét pihenéssel tölti, ss van az a generáció, aki inkább azonnal előkapja a telefonját, és azt nyomogatja.

10. Emlékszem, hogy amikor én voltam gyerek, emnnyire menő volt, ha valakinek már discman-je volt, nem pedig walkman-je. Ma pedig meg már egyikről sem tudják, hogy mik is ezek.

11. Azért vannak dolgok, amik soha nem változnak, és apáról fiúra szállnak. Bár tény, hogy a mostani részek a nyomába sem érnek a régieknek...

12. Emlékszik még itt valaki a floppy lemezekre? A mai fiatalok számára egyet jelent a mentés ikonjával, de fogalmuk sincs, hogy valójában mire való.

13. Ez a plázában készült fotó is tökéletesen szemlélteti a generációs különbséget.

14. Nagyon öregnek éreztem amgam, amikor egy múzeumban megpillantottam ezeket a telefonokat kiállítva.

15. A baloldali képen én vagyok látható 14 évesen, amikor az első bulimba készültem, a jobboldali fotón pedig a húgom látható szintén 14 éves korában, és szintén az első bulija előtt. Nagyot változott a világ...

16. Az unokhúgom megkérdezte, hogy "mi ez az izé?" a kocsimban. Hát igen, régen, amikor az autoamt vettem, legfeljebb még csak álmodhattam az elektromos ablakemelőről.

17. Amilyen telefonnal én játszottam 6 éves koromban, és amilyen telefonnal a mostani 6 évesek játszanak: