Mindegy, hogy hány évesek vagyunk, és mennyit tapasztaltunk, vagy láttunk már a világból az életben, az mindig rejt számunkra olyan izgalmas érdekességeket, amikről addig még csak fogalmunk sem volt. Mindig képes számunkra újat mutatni. Ilyenkor ébredünk csak rá, hogy milyen nagyszerű és sokszínű a világ, amiben élünk. A lényeg, hogy mindig legyünk nyitottak az érdekességek befogadására.

1. A Szaturnuszon és a Jupiteren gyémántból vannak az esőcseppek.

2. A polipoknak 3 szíve van.

3. Az Oxfordi egyetemet régebben alapították, mint az Azték Birodalmat.

4. A méz soha nem romlik meg, még Tutankhamon sírjában is találtak ehető mézet.

5. A vízilovak teje rózsaszín.

6. Az aranyhalak számára a gömbakvárium nem alkalmas élőhely.

7. Ilyen csodálatos látványt nyújt mikroszkóp alatt a tengerparti homok:

8. Minden egyes emberre a Földön 1,6 millió hangya jut.

9. A szervezetünkben 10-szer annyi baktérium található, mint sejt.

10. Egy kék bálna szíve olyan óriási, hogy még egy ember is képes lenne átúszni az artériáin.

11. Csak az indiai elefántok idomíthatóak, az afrikai elefántokat még senkinek sem sikerült.

12. Ha Jupiter olyan távolságra lenne a Földtől, mint a Hold, akkor ilyen látványban lenne részünk.

13. Létezik egy medúza faj, ami halhatatlan. A Turritopsis nutricula ha leélte az életét, egyszerűen csak megújul, visszaváltozik a kezdeti formájára, és újraindul az élete.

14.A szájunk fölött található kis mélyedés neve philtrum. A kétoldali arcnyúlványok egyesülésekor alakul ki még embrió korban.

15. A vörös szín 6 méterrel a tengerszint alatt kivehetetlenné válik, míg a zöld és a kék fény hullámhossza akár ennél jóval mélyebbre is képes eljutni. így ha valaki 6 méternél mélyebbre merül, és megvágja magát, akkor a vére zöld színű lesz, mivel a vörös fény hullámhossza ide már nem ér el, és nincs, ami visszatükrözné a vörös színt.

16. Az ellenkező nem hátsójának a megbámulása genetikailag kódolva van belénk. Azért tartjuk vonzóbbnak a kerek formát, mert a kifejlett fenékizomzattal rendelkező ember gyorsabban tudott futni, ami régen a táplálék szerzés és a túlélés szempontjából fontos volt.

17. A sokáig tartó fürdés hatására megjelenő ráncoknak a bőrön fontos szerepe van. A ráncosodás egy idegi reakció, ami azért következik be, hogy vizes kézzel könnyebb legyen megfogni a tárgyakat, illetve és kezünkkel és lábujjainkkal könnyebben tudjunk megkapaszkodni a síkos felületeken.