Számos olyan filmmel találkozhatunk, amiben a kedvenc színészeink még csak nem is hasonlítanak a valós kinézetükre. így fordulhat elő az a helyzet, hogy bizonyos filmekben egyáltalán nem is lehet rájuk ismerni. Ebben kiemelt szerepe van a smink és maszkmestereknek, akik azért felelnek, hogy a karakter megformálásához szükséges külsőt kölcsönözzenek az azokat eljátszó színészeknek.

A mostani összeállításunban azokat a híres színésznőket és színészeket szeretnénk nektek bemutatni, akiknek az arcát bizonyos filmjeikben egyáltalán nem lehet felismerni a vastag sminkréteg és maszkok mögött. Ha meglátod, hogy néznek ki a való életben, biztos te magad is meg fogsz lepődni rajta.

1. Mystique az "X-Men – A kívülállók" című filmből valójában Rebecca Romijn

Rebecca nemcsak színésznő, hanem profi modell is. Ahhoz, hogy tökéletes legyen Mystique szerepére, közel kilenc órát töltött a sminkesekkel, hogy megcsinálják az egész testét beborító sminket.

2. Nebula "A Galaxis Őrzői" című filmből valójában Karen Gillan

Nebula szerepéhez, Karennek le kellett borotválnia a haját, sőt órákon át ült a sminkeseknél, hogy tökéletesen nézzen ki a szerep kedvéért.

3. Gimli "A gyűrűk ura" című filmből valójában John Rhys-Davies

A teljes átalakuláshoz nem volt másra szüksége, csakhogy megnövessze a szakállát és vörösre fesse. John alapjáraton mindig mosolyog és jókedvű szóval csak a tehetségének köszönheti, hogy a mogorva Gimlit tökéletesen tudta alakítani.

4. Emperor Haban Limaï a "Valerian és az ezer bolygó városa" című filmből valójában Aymeline Valade.

Aymeline egy francia származású modell, akit a sminkmesterek annyira elmaszkíroztak, hogy képtelenség volt őt felismerni.

5. A Varázslónő "A Suicide Squad – öngyilkos osztag" című filmből valójában Cara Delevingne.

Cara egy nagyon híres modell és színésznő, aki teljesen más megjelenést kapott a filmben. Hogy jobban átélje a karaktert folyamatosan ruha nélkül sétált Anglia erdeiben. állítása szerint szuper jó érzés volt.

6. Darth Maul a "Csillagok háborúja I: Baljós árnyak" című filmből valójában Ray Park.

A sminkesek remek munkát végeztek vele, ugyanis a felismerhetetlenségig maszkírozták a férfit. Az arcfestékek segítségével megváltoztatták arcának bizonyos részeit, valamit kiemeltek rajta, valamit pedig elrejtettek.

7. Marlene McFly a "Vissza a jövőbe II." című filmből valójában Michael J. Fox.

Michael nemcsak Marty McFly szerepét játszotta el a filmek során, hanem Marlene McFlyt is. Most már tudod miért volt olyan furcsa ez a "lány" amikor ránéztél.

8. Jaylah a "Star Trek: Mindenen túl" című filmből valójában Sofia Boutella.

A francia származású színésznőt nagyon nehezen lehet felismerni ez alatt a fehér sminkréteg alatt, főleg úgy, hogy szemei színét kontaktlencse segítségével megváltoztatták, illetve a szemöldökét is leborotválták.

9. Lisbeth Salander "A tetovált lány" című filmből valójában Rooney Mara.

A színésznőnek több dolgot is be kellett vállalnia Lisbeth szerepe kedvéért. Például le kellett vágatnia a haját, illetve jó néhány kilót is le kellett adnia, ezen kívül piercingeket kellett csináltatnia.

10. Joker "A sötét lovag" című filmből valójában Heath Ledger.

Talán Heath volt az egyik legszerencsésebb színész, ugyanis sminkje csupáncsak egy órát vett igénybe. Nemcsak kinézete volt olyan, mint Jokeré, hanem viselkedése is. Mindent úgy csinált, hogy az tökéletesen passzoljon a karakter sajátosságaihoz.

11. Imperator Furiosa a "Mad Max - A harag útja" című filmből valójában Charlize Theron.

Charlize-t teljesen felismerhetetlenné teszi a rövidre nyírt haj, a koszos bőr és a régi, szakadt ruhák. Mindent egybevéve viszont zseniálisan alakítja Furiosa karakterét.

12. Ampók a "Harry Potter és a bölcsek köve" című filmből valójában Warwick Davis.

Warwick Davist szinte fel sem lehet ismerni Ampók kobold szerepében. Sminkje több elemből állt, amit négy órán át csináltak a sminkesek, ezért olyan nehéz kivenni a mindig vidám színészt.

13. LaVona Golden az "én, Tonya" című filmből valójában Allison Janney.

Allison játszotta Tonya Harding-nak a tehetséges korcsolyázónak az édesanyját, akinek átalakulása zseniális volt. A színésznő olyan jól alakította Tonya anyjának szerepét, hogy Oscar-díjat is kapott érte.

14. Lord Voldemort a Harry Potter filmekből valójában Ralph Fiennes

Több színész is eljátszotta Lord Voldemort karakterét, de a "Harry Potter és a Tűz Serlege" című résztől kezdve végig Ralph Fiennes alakította.

15. Tia Dalma "A Karib-tenger kalózai" című filmből valójában Naomie Harris.

Emlékeztek még "A Karib-tenger kalózai" című filmből Tia Dalma-ra, aki valójában a tenger istennője és Davy Jones egykori szerelme. Nos, a filmben rothadó fogakkal, raszta hajjal és kitetovált testtel láthattuk, ám a való életben ő egy nagyon vonzó nő. A sminkesek az ő karakterénél is odatették magukat.Emlékeztek még "A Karib-tenger kalózai" című filmből Tia Dalma-ra, aki valójában a tenger istennője és Davy Jones egykori szerelme. Nos, a filmben rothadó fogakkal, raszta hajjal és kitetovált testtel láthattuk, ám a való életben ő egy nagyon vonzó nő. A sminkesek az ő karakterénél is odatették magukat.

16. August "Az igazi csoda" című filmből valójában Jacob Tremblay.

Kissé nehezünkre esett felismerni Jacob-ot August szerepében. Ahhoz, hogy Jacob tökéletesen tudja hozni a szerepet, szüleivel együtt ellátogattak egy speciális otthonba, ahol ugyanolyan betegséggel élő gyerekekkel találkoztak, mint amilyet a filmben kell alakítania Jacob-nak. Másfél órát ült a sminkeseknél, hogy el tudják maszkírozni.

(via erdekescikkek.hu)