Számos olyan furcsa és meghökkentő információ kering az interneten észak-Koreával kapcsolatban, amire azonnal felvonjuk a szemöldökünket. Azonban mivel egy a világtól szinte teljesen elszigetelt országról van szó, nem igazán tudhatjuk, hogy ezeknek valójában mennyi az igazság tartalma. A helyzet az, hogy nagyon is sok, amit ebben a cikkben alá is támasztunk.

1. Az észak-koreai SIM-kártyákkal nem lehet külföldre irányuló hívásokat kezdeményezni, ezzel is még inkább biztosítva a külvilágtól való elszigetelődést.

2. észak-Korea a világ egyetlen országa, ahol be van tiltva a Coca-Cola.

3. észak-Koreában a külföldiek csak külön engedéllyel beszélgethetnek a helyi lakosokkal, vagy készíthetnek fotókat.

4. észak-Koreában szinte lehetetlen autót vásárolni. Csak a legkiváltságosabb és leggazdagabb emberek tehetik meg. Sokak számára még egy bicikli megvásárlása is elérhetetlen luxus.

5. Tilos kék farmernadrágot viselni, mert az az imperializmus jelképe.

6. Még a könyvtárakban és az irattárakban is lehetetlen vállalkozás néhány évvel korábbi újságokhoz hozzájutni, ugyanis megsemmisítik azokat. Erre azért van szükség, hogy a nép ne szembesülhessen azzal, hogy a Munkáspárt is átmegy azért változásokon az idők folyamán.

7. A vallásgyakorlás ugyan nem teljes egészében, de a vallással kapcsolatos irodalom tiltott az országban.

8. Az észak-koreaiak egyáltalán utazhatnak külföldre. Azért vannak kivételezettek, akik szigorúan pénzkereset céljából Kínába és Oroszországba elrepülhetnek.

9. Természetesen egyetlen McDonald's sem található az országban, de azért vannak saját gyorséttermeik.

10. Az országba érkező külföldiek nem használhatják a helyi pénznemet, az észak-koreai wont, de amerikai dollárral fizethetnek.

11. Ugyan van néhány TV és rádió csatorna, de minden műsort átitat a politika.

12. A külföldiek nem vásárolhatnak ingatlant az országban.

13. észak-Koreában nincs melegvíz ellátás és központi fűtés. Még az iskolákban sem. Fatüzelésű kályhákat és elektromos vízmelegítőket használnak, már amikor éppen nincs probléma a lakossági áramellátással.

14. Nincs WiFi hálózat, és csak a helyi weboldalak elérhetőek. A számítógépeken a Red Star nevű, MacOS X-re hajazó operációs rendszer fut.

15. A legtöbb koreai azt sem tudja, hogy mi az a gumi és a tampon, ugyanis ezeket a higiéniai termékeket egyáltalán nem lehet kapni a boltokban.

16. A koreai férfiak és nők csak államilag engedélyezett frizurát vágathatnak a fodrásznál. A férfiak például minden egyes szalonban csak az alábbi 15 féle frizura közül választhatnak.

(via brightside.me)