A fanatikus filmrajongók minden apró kis részletre odafigyelnek a filmekben, és akár több tucatszor is képesek megnézni egy filmet, hogy tényleg semmi se kerülhesse el a figyelmüket. Az emberek többsége viszont simán átsiklik a nem olyan egyértelmű utalásokon, érdekességeken. Ti például észrevettétek már a Reszkessetek betörőkben a tökéletesen felépített karácsonyi színvilágot? Vagy van bármiféle sejtésetek, hogy mi a kapcsolat a Jóbarátok című sorozat és a Pókember film között? Ha nem, akkor ez a cikk biztosan fog számotokra tartogatni néhány újdonságot a legnépszerűbb filmekkel kapcsolatban.

1. A Harry Potter utolsó részében egy tetoválás látható Lucius Malfoy nyakán. Ez a szám az Azkabani fogva tartása során kapott szám.

2. A Vissza a jövőbe 2-ben látható egy "Cápa 19" moziplakát, ahol rendező neve Max Spielberg. Pontosan így hívják Steven Spielberg fiát is, aki a Vissza a jövőbe 2 című film forgatása közben született.

3. Amikor Marty zenei meghallgatásra megy, a "Huey Lewis and the News" nevezetű zenekar "Power of Love" című számát adja elő. A fickó, aki ezután elutasítja őt valójában a Huey Lewis and the News zenekar énekese.

4. A Kutyaszorítóban című filmben Steve Buscemi nem ad borravalót a pincérnek. Ez csak azért érdekes, mert a Ponyvaregény című filmben, ahol ő játszotta a pincért, ő sem kapott borravalót a vendégektől. Ilyen a karma, Steve... Na meg persze az is közrejátszhat, hogy mindkét filmet Quentin Tarantino rendezte.

5. A Kaliforniai álom című film egyben felvett nyitójelenetéhez nagyon keményen kellett dolgozni a stábnak, hosszú órákon át forgatták ezt a néhány perces jelenetet. Azt, hogy hányszor kellett elölről kezdeniük jól mutatja, hogy ha jobban megnézitek: sok autó teteje már azelőtt be van horpadva, hogy táncolni kezdenének rajtuk a színészek.

6. A 2017-ben megjelent "Az utolsó Jedik" című Csillagok Háborúja epizódban Skywalker köpenye alatt láthatjuk a sérülést, amit az 1983-as Jedi visszatér című filmben szerzett.

7. A Hotel Transylvania 2-ben feltűnik Mavis és Jonathan esküvői fotója, ahol Mavis nem látható a fényképen, mivel vámpír.

8. A Fekete Párduc című filmben az égen repülő űrhajó alulnézetből épp úgy néz ki, mint a főhős maszkja.

9. A Gyilkosság az Orient expresszen című film egyik utolsó jelenetében láthatunk egy utalást Leonardo da Vinci "Utolsó vacsora" című festményére.

10. Mindannyiunk kedvenc karácsonyi filmjében, a Reszkessetek betörők című filmben van egy érdekes apropó, amire Claire Railey újságíró lett figyelmes. Az újságíró észrevette, hogy a film rendezői már az első jelenettől kezdve mindent a karácsonyra jellemző domináns színekben, vagyis piros és zöld színben rendeztek be a házban. A csempétől az edényeken át, a telefonkagylóig és Kevin köntöséig minden a piros és zöld szín jegyében tündököl, annak ellenére, hogy a házban alig látható konkrét karácsonyi dekoráció.

11. Emlékeztek arra a jelenetre, amikor Kevin édesanyja és édesapja ülnek a repülőn és azon gondolkoznak, hogy mit felejthettek el? Ekkor Kevin édesapja, Peter McCallister bevallja, hogy elfelejtette lecsukni a garázsajtót. Az egyik későbbi jelenetben pedig mi magunk is láthatjuk, hogy Peter tényleg elfelejtette lecsukni a garázst.

12. Marlon Brando nem volt hajlandó átvenni a Keresztapa című filmekben nyújtott alakításáért kapott Oscar díjat, mivel szerinte az amerikaiak elnyomták az őslakosokat. Egy indián ruhás nőt küldött maga helyett. További érdekesség, hogy John Wayne meg akarta verni ezt a nőt.

13. A Szerelmünk lapjai című film Noé szerepére a rendező nem jóképű vagy menő férfit keresett, pusztán egy "rendes férfit" szeretett volna találni. Végül a fiatal Ryan Gosling-ra esett a választás, aki azért meg kell hagyni, hogy elég jóképű, és elég menő is.

14. A Jóbarátok című sorozat Monicája ugyanabban a Moondance nevezetű new yorki étteremben dolgozott, mint a Pókember című film Mary Jane-je.

15. Ha közelebbről megnézed, a Titanic című filmben soha nem füstöl a hajó utolsó, negyedik kéménye, aminek egészen egyszerű oka van: az eredeti hajón is csak dekorációs célt szolgált ugyanis ez a negyedik kémény, és James Cameron szeretett volna a végletekig hű maradni az eredeti eseményekhez.

(via liked.hu)