Az emberi viselkedés beható megismerése és részletes tanulmányozása nem csak hogy kifejezetten izgalmas dolog, de az előnyünkre is válhat a mindennapok során. Akár már a legalapvetőbb nonverbális jelek gyors felismerése is jelentősen megkönnyítheti a kapcsolatteremtés folyamatát, illetve a már meglévő kapcsolataink sikeres fenntartását. Ebben a cikkünkben azokat a legárulkodóbb testbeszéd jeleket szeretnénk nektek bemtuatni, amik szavak nélkül is sokat árulnak el számunkra a másik irántunk táplált érzelmeiről.

1. Ha egy beszélgetés vagy sétálás közben a partner a lehető legtöbbször próbál meg felénk fordulni a testével, az szintén az utánunk való érdeklődésének egyik ki nem mondott jele.

2. Ha a szemkontaktusok hossza tovább tart, mint egy másodperc, biztosra vehetjük, hogy nem vagyunk közömbösök az adott illető számára, nagy valószínűséggel tetszünk neki.

3. A férfiaknál ugyanez a bátrabb közeledésben nyilvánul meg, például igyekeznek minél közelebb kerülni a nők intimszférájához, ha pedig alkalmuk adódik rá, akkor kapcsolatot is teremteni velük, mondjuk egy váll-simogatással.

4. Ha egy nő szimpátiát érez, akkor öntudatlanul is közelebb próbál kerülni hozzánk.

5. Ha egy személy vicceset mond, majd azt követően azonnal rád néz, az nem véletlen. így próbál megbizonyosodni arról, hogy jól szórakozol a társaságában. Ez pedig oda-vissza működik: ha valaki folyton nevet azon, amit mondunk, akkor nagy valószínűséggel bejövünk neki, és így szeretné a tudtunkra adni (tudat alatt), hogy milyen jól érzi magát a társaságunkban.

6. Ha a kezetek túl sokszor találkozik, illetve az érintések ideje hosszabb az átlagosnál, az szintén a tudatalatti kölcsönös szimpátia egyik jele.

7. Ha az illető elfordul tőlünk a testével, miközben beszélünk, az az egyértelmű ellenszenv és elutasítás jele.

8. A férfiak ritkán mosolyognak a fényképeken, így ha egy férfi (akár erőltetetten is, de) mosolyog a közös képeken, akkor biztos, hogy szeretne minél inkább megfelelni a partnerének.

9. Ha a partner lefekvés után azonnal elfordul és "elzárkózik" tőlünk, az (bár nem minden esetben) könnyen aggodalomra adhat okot.

10. Ha észreveszed, hogy az illető a tiédhez hasonló hangokat és gesztikulálásokat használ, az szintén az irántad táplált érzelmek tudat alatti megnyilvánulása, melynek keretén belül öntudatlanul is igyekszik lemásolni a gesztusaidat.

11. Ha a poénkodásodra erőltetett mosollyal és közömbösséggel válaszol, akkor nagy valószínűséggel teljesen hidegen hagyod az adott illetőt, az esetleges közeledésedre pedig biztos, hogy elutasítóan fog válaszolni.

12. Ha egy férfi nem tartja be az alapvető etikett szabályait, például nem nyitja ki az ajtót, nem enged maga elé, vagy sétálás közben egyszerűen lehagyja a parterét, az szintén aggodalomra adhat okot, az érzelmei valószínűleg már nem a régiek.

13. A mellkasnál átkulcsolt kezek az egyik legnyilvánvalóbb módja annak, hogy a partner szavak nélkül is kifejezze: nem érzi jól magát a társaságunkban.

14. A kiábrándult emberek gyakrabban látják meg a hibáinkat és hívják fel rájuk a figyelmünket, mint korábban. Például: "már megint kócos a hajad". Ez nyilvánvaló jele annak, hogy már nem fogad el bennünket olyannak, amilyenek vagyunk.

(via adme.ru, liked.hu)