A mai tinédzserek számára már szinte elképzelhetetlen, hogy milyen volt internetezni a 90-es években, és a 2000-es évek elején. Eleinte még csak álmodhattunk arról, hogy otthon böngészhessük a netet, és már annak is örültünk, ha az internetkávézókban, az iskolában, vagy a könyvtárakban a képernyő elé ülhettünk egy rövid időre. Bár mai szemmel nézve örjítően lassú és fapados volt még akkor az internezetés élménye, a most következő dolgok mégis nosztalgikus emlékeket fognak felidézni azokban, akik átélték azt a korszakot.

1. Amikor ilyen volt egy átlagos számítógép:

2. Eleinte MS-DOS, majd Windows 3, Windows 3.1, és később a legendás Windows 95 futott rajtuk.

3. Az időszak, amikor még csak nem is álmodhattunk otthoni internetről. Helyette a teleházban, a suliban, vagy kávézóban szörföztünk a neten.

4. Aztán elkezdődött az otthoni betárcsázós internet korszaka. Máig a fülünkben cseng az a jellegzetes hang. és az megvan még, hogy nem lehetett egyszerre telefonálni és internetezni? Na, és az olcsó éjszakai internet?

5. Persze az internet sebessége idegörlően lassú volt.

6. Arra emlékszel még, hogy mindig bekellett írni a a weboldal címe elé a www.-ot is, különben nem működött?

7. A GyaloglóChaten keresztül ismerkedtünk, chateltünk teljesen vadidegen emberekkel a lakhelyünknek, kedvenc zenekarunknak, vagy bármilyen más, érdeklődésünknek megfelelő chatszobában.

8. A Westel által üzemeltetett 777sms.hu oldalról korlátlanul küldhettünk ingyen sms-t az ismerőseink telefonjára.

9. Amikor még az internetes keresés nem jelentett egyet a guglizással, és a Yahoo, vagy éppen a magyar Altavizsla segítségével kerestünk rá a minket érdeklő dolgokra.

10. Az ICQ, majd később az MSN üzenetküldő programon keresztül beszélgettünk a barátainkkal, osztálytársainkkal, ismerőseinkkel.

11. Már akkor is szerettünk zenét hallgatni netezés közben. Persze akkor még nem Youtube-on vagy Spotify-on keresztül, hanem a Winamp segítségével.

12. Tegye fel a kezét, aki legalább egy tevét nevelt már az interneten! Etetni és itatni kellet, hogy ne pusztuljon el, mellette pedig számos trükköt taníthattunk neki.

13. Amikor még mindenkinek freemailes vagy Yahoo-s e-mail címe volt, és ügyelnünk kellett rá, hogy ne teljen meg a postafiókunk. Aztán megérkezett a Gmail az akkoriban elképzelhetetlenül nagynak számító, és folyamatosan növekvő tárhelyével.

14. és végül emlékezzünk meg arról a felemelő pillanatról, amikor megkaptad a wiw-meghívódat! Az első magyar közösségi oldalra sokáig csak meghívásos alapon lehetett bejutni, éppen ezért mindenki szeretett volna regisztrálni, és egyesek még pénzt is hajlandóak voltak fizetni egy meghívóért.