Valószínűleg minden olvasónknak volt már "szerencséje" megtapasztalni a saját bőrén, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak a magyar kórházakban, hiszen még a makk egészséges emberek is kénytelenek időnként felkeresni az egészségügyi intézményeinket ilyen-olyan okból. Bár a kormány azért tett intézkedéseket annak érdekében, hogy valamicskét javítsanak a kórházak állapotán, de még mindig nagyon sok olyan hely van, ami sürgős és jelentős korszerűsítésre szorulna. A most következő fotók bemutatják a lesújtó magyar valóságot az egészségügyben, és a fényévekkel előttünk járó németet.

1. Elsőre azt hihetnénk, minta ez a fotó Csernobilban készült volna, pedig ez a Kútvölgyi Klinika, ami jelenleg is működik.

2. Több állami klinikán bevizesedett, penészes és omladozó falakkal találkozhatunk.

3. A zuhanyzók pedig olyan állapotban vannak, ahová még fertőtlenítés után sem lenne bátorságunk belépni.

4. Egyes gyermek osztályokon a szülők kénytelenek a földön aludni a gyerekeik mellett, mert nem tudnak ágyat biztosítani a számukra.

5. Vannak osztályok, amik a föld alatt helyzekednek el. Ez már önmagában sem túl bizalomgerjesztő, de hogy még a vakolat is potyog a falakról, azt teszi igazán hátborzongatóvá a légkört.

6. A higiénia terén is lenne hová fejlődni, hiszen nem egyszer olvashattunk már róla, hogy húsevő baktériumok szaporodnak a különböző osztályokon, amik veszélyesek a betegekre és ott dolgozókra nézve is.

7. Ha menni kell, hát menni kell, de azért ilyen mosdók láttán inkább tartogatja az ember, ameddig csak bírja.

8. Leomlott a plafonról a vakolat, de nincs ok az aggodalomra, ugynais pont nem állt senki a zuhany alatt.

9. Orvosi szoba a Szent János kórházban

10. Sajnos nagyon sok lehangoló képet tudnánk még mutatni...

11. Most nézzük meg, hogy hová kellene eljutnunk, vagy legalábbis megközelítenünk. A német egészségügyi rendszert a világ egyik legjobbjaként tartják számon, mert pontosan és megfelelő körülmények között látják el a betegeket.

12. Németországban kiemelten fontosank tartják a lakosság egészségét, ugyanis Otto von Bismarck kancellár kötelezővé tette a német egészségbiztosítást, ami teljes mértékben fedezi a betegek ellátását. Napjainkban már a németek 90%-a rendelkezik ilyen biztosítással.

13. A legtöbb állami kórházban tisztaság van, korszerű berendezésekkel látják el a betegeket. Az orvosok és az ápolók a legjobb tudásuk szerint végzik a munkájukat, hiszen nincsenek leterhelve, és megfelelő fizetésben részesülnek.